MHP; TOPLU KONUT ARAZİSİNİ DEVREDİNCE, KARŞILIĞINA NE ALACAĞIZ?

Gemlik Belediye Meclisi Ekim Ay’ı ikinci birleşiminde, MHP Grubu Umurbey sulama sorunu ve Gemlik Belediyesi tarafından yapımı başlayan toplu konutların TOKİ’ye devri ile alakalı konuları gündeme getirdi.

Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Emrah Keskinden; ”Havuz ve sondaj bakımı park bahçeler müdürlüğüne gönderildi. Bunun tarım komisyonuna gitmesi gerekmez miydi? Oradan bir rapor oluşsa ve gücümüz yetmiyorsa Büyükşehir’e taşısak daha mantıklı olmaz mıydı?” dedi.

Belediye Başkanı Sertaslan ise; ”Gemlik Belediyesi olarak tarıma destek vereceksek, bütçemiz nispeti ile de doğru metotla bulmak gerekir. Hem havuzu hem su hattı varsa öncelikli olmalı. Komisyonumuzun çalışmasını doğru bulurum. Komisyonun bölgeye gitmek ile ne yapabileceğini bilmiyorum. Bölgeye uzman gidecek, bu teknik bir meseledir. ‘Umurbey köyünde şu lokasyonda ihtiyaç var, sondaj yapılsın’ mantığı doğru değil. Gemlik’te köylerde tarıma destek verilmesi konusunun araştırılması adına komisyona havale edilebilir” şeklinde konuştu.

CHP adına söz alan Mustafa Kaynatma; ”Biz bu çalışmaları idari olarak, tarımsal suları kooperatife devrettik. Umurbey muhtarı ile birlikte iletilen her talebi değerlendiriyoruz. Sondajdan çok kendi akarı ile gelen suları artırmak adına çalışma yapıyoruz” dedi.

MHP Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı;” Gemlik geçmiş yıllarda DSİ’nin yatırımlarından fazla faydalananamıştır. Bugün Umurbey sıkıntıda, yarın başka bir yer sıkıntıda olacak. Bunun tamamı görüşülmeli. Umurbey’in çözümünde kimse size engel olmaz. Bu problemin çözülmesinde büyük ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

TOPLU KONUTLAR, TOKİ’YE DEVREDİLECEK

Toplu konutların Toki’ye devri ile alakalı söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu; ”Cihatlı konutları ile alakalı belirsizlik var. Belediye burada konut yaptığını söyledi. Belediye verdiği sözü ve taahhüdü yerine getirmek zorunda. Toki, Cihatlı’ya konut yapayım demedi, Gemlik’e 500 konut yapacağını söyledi. Belediye mevcut konutlardan kurtulma şansı olarak görmemeli. Toki’ye kanunun ruhuna aykırı şekilde vermek doğru değil. Burası sosyal konuttan çıktı diyorsak, bunu konuşmayalım zaten.

ARSA VERECEĞİZ, KARŞILIĞINDA NE ALACAĞIZ?

Burası sosyal konut projesi. Toki’nin yapacağı sosyal konutlar 6306 kapsamında mı? 6306’da kriterler vardı, şimdi kriter yok. Hukuk komisyonu da bunu bir yere döndüremedi. İki hukuk komisyonu raporunu da, yazıldıktan sonra görüyoruz. 27 Milyon değer tespiti yapılmış arazimiz var. Raporda yanıltmaca var. Sonunda da, Belediye Başkanına protokol yapma yetkisinin uygun olduğunu söylemiş. 30 bin 785 Metrekare Gemlik Belediyesinin arsası var. Biz bunu neyin karşılığında vereceğiz? Bunun karşılığında, aynı emsal değerde olan bir arsayı hazineden izleyelim. Daha iyi olmaz mı? Ver kurtul, al kurtul işin başka tarafı. 30 Bin Metrekare imarlı arsa var, biz bu arsayı devredeceksek, karşılığında 27 milyon değeri olacak bir arsa versin, sona gelsin yapsın” diye teklif ediyoruz” dedi.

Konu ile alakalı söz alan Belediye Başkanı Sertaslan; ”Osman Bey diyor ki ‘Sen bunu verme, Bunun yeri var. Sen nasılsa 15 Milyon’u bulamazsın. Satacak bir şey de bırakmadılar, yapama’ demek istiyorsunuz. Orada cami ve okul da yapılacak. Başka bir yerde toplu konutu yaparsa, Toki oraya camiyi yapar mı? Oraya kimsenin 27 milyon vermeyeceğini biliyorum. Bir gün eder belki ama bugün yetmez. İmalata karşılık burayı devretmek, hukuka aykırı mıdır?” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017