GEMLİK ZEYTİN KOOPERATİFİ BİRİNCİ DİLİM ÜRÜN ÖDEMELERİNİ BU PERŞEMBE YAPIYOR

S.S.72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış kooperatifi birinci dilim ödemelerini 5 Kasım 2020 Perşembe günü yapıyor. 2020/2021 Ürün alım kampanyasını 15 Ekim’de açan Gemlik Zeytin Kooperatifi birinci dilim ödemelerini Ödeme takvimine göre 15 Ekim – 30 Ekim tarihleri arası alınan ürün bedellerinin  % 50’sini de yine üretici ortaklarının Ziraat Bankası hesaplarına aktarıyor.

Konuya ilişkin Gemlik Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir şöyle konuştu; Bölgemizde yaşanan aşırı yağış ve dolu afeti sebebiyle 29.09.2020 tarihinde Büyükkumla, Küçükkumla, Karacaali ve Narlı,  09.10.2020 tarihinde ise Kurşunlu, Gençali, Engürücük, Umurbey alım bölgelerimiz rekolte kaybı yaşadılar. Yaşanan afet sebebi sonrası Birliğimiz ile koordineli olarak hasar gören bahçelerde Birliğimiz Teknik elemanları ve Kooperatifimiz Yönetimi olarak hasar tespit çalışması yaptık. Zeytin alım dönemi öncesi Marmarabirlik Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen 2020 / 2021 zeytin alım dönemi toplantısında bölgemizde yaşanan aşırı yağış ve dolu afeti hasarından etkilenen ortaklarımız için 180 -350 dane arası dolu vuruğu zeytinlere Yağlık fiyatımız olan 5,10 TL’ nin üzerine 0,75 TL ilave yapılarak 5,85 TL’ ye alınmasında karar kıldık. Gemlik Belediyesinin 4,00 TL ve yağhanelerin ise 3,50 TL’ye almış oldukları dolu vuruklu yağlık vasfındaki zeytinlere 5,85 TL fiyat açıklayarak elimizi yine taşın altına koyduk ve üreticimizin yaşamış olduğu hasarı minimum zararla atlatmasına katkı sağladık.

Bu güne kadar 101.601 Kg. zeytin karşılığında 840.870,00 TL. değerinde ürün alındığını söyledi.

05 Kasım 2020 Perşembe günü yapılacak  ödemede yaklaşık 142 kişiye 254.436,00 TL. ödeme yapılacağını hatırlatan Başkan, dileğimiz tüm ortaklarımızın kooperatifine sahip çıkarak zeytin teslim etmesi ve bölgemize daha fazla fon girişinin sağlanmasıdır dedi.

Başkan Demir ödeme planına göre bir sonraki ödemenin de 19 Kasım 2020 Perşembe günü yapılacağını hatırlattı. Beklenen teslimatların gerçekleşeceğine inancının tam olduğunu ve üreticilerin mutlaka kooperatiflerine sahip çıkacağını düşündüğünü dile getiren Demir, Zor yıllardan geçildiğini üreticimizin hep yanında olmak zorunda olduklarını söyledi.

Gelecek nesillere aktaracağımız en güzel miraslardan biri olan Gemlik Zeytin Kooperatifinin, ortaklarına daha çok zirai ilaç ve daha çok gübre dağıtabilmesi için ortakların kooperatifine teslim ettiği ürün miktarları ile doğru orantılı olarak arttığını kaydeden Başkan, Bu konuda da ortaklarımızın sıkıntıya düşmemeleri için azami özen göstermelerini hatırlattı.

Sözlerini tüm ortaklarımıza bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Allah daha çok ürün ve daha çok kazanç versin diye noktaladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017