VAKA SAYISINDA KANDIRILDIK MI?

Ölümleri, vakaları sadece rakam olarak görürsek, her şeyi kaybederiz…

*

En son rakam, 24 Saatte 28 bin 351..

Evet, Gemlik’ten de eşimiz, dostumuz, akrabamız veya komşumuz bu sayının içerisinde.

Evet, Çember de daraldı. Artık tanıdığımız pek çok insan Covid…

Ve evet, yakınlarının semptom bile göstermeden veya hafif geçirdi de, onların bulaştırdıkları ne oldu?

Unutmadan 28 bin Vaka sayısıymış. 6 bin küsur da hasta sayısıymış. Oysa geçmişte ”hasta” sayıları, ”Vaka” olarak açıklanmıştı. Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa?

***

Sağlık sistemimiz iyi veya devrim olduğunu söylüyoruz.

Şehir Hastaneleri başta olmak üzere, ilçemizde de yeni hastane yapıldı…

Buna rağmen, bir yıldır Koronavirüs denen belayla çarpışırken, önlemleri ne kadar aldık?

*

Sağlık Bakanı açıkladı, meğer her pozitif çıkan ”Hasta” değilmiş. Geçmiş dönemde verilen rakamlar, ”Hasta” olarak tabir ettikleri sayılarmış. Pozitif vaka sayıları değilmiş. Hasta olması için hastaneye yatması gerekiyordu sanırım. ”Pozitif” vaka sayılarak eve gönderilenler, Covid vakası olarak bildirilmemiş. Bildirilen rakamlar, bugüne kadar soru işaretiymiş..

Aslında, sokaktaki herkes, hatta bizler de, açıklanan rakamları ”Vaka sayısı” olarak görüldü…

Dolaylı yoldan manipüle edildik…

***

HASTANELERİN SİSTEMLERİ ÇÖKÜYOR

Gemlik Devlet Hastanesi de dahil, pek çok hastanemizin oksijen sisteminde yetersizlik ve arızalar oluştu. Covid’in geldiğini göre göre, normal dönemdeymişiz gibi sistemlerle pandemiyi karşılamanın bedelini ödedik… Çöken sistem sonrasında, kaç kişiyi kaybetmişizdir?

*

Yine Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz yıl tüketilen grip aşısı ile bu yıl tüketilen aşıyı kıyasladı ve buna göre aldıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Kovid var mıydı? Bu yıl onlarca kat daha yüksek olacağını öngörmek, ne kadar zor olabilir? Bu konuda treni yine kaçırdık mı?

*

GEMLİK’TE COVİD’DEN ÖLÜM 100’ÜN ÜZERİNDE

Ülkede olduğu gibi ilçede de, İlçe Müftümüz, İlçe Spor Müdürümüz, Ak Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis üyesi, Muhtarlar ve protokolde akıllara gelecek pek çok isim ”Kovid Pozitif” olarak açıklanmıştı. Bildiğim kadarıyla içlerinde Ak Parti İlçe Başkanımız ve bir muhtarımız dışında hastanede vakayı atlatan olmadı. Geneli evde geçirdi.

İlçede Kovid ve Kovid’e bağlı yan etkilerden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı, 100’ün üzerinde, belki de daha fazla. Malum Kovid tedavisi esnasında kalp rahatsızlığı geçirme durumu da var. Ama verilen ilaçları kullanmazsa, zaten Kovid doğrudan sistemi hedef alabiliyor. Öyle saçma bir paradox…

*

Son olarak kabul edelim, yaz döneminde fazla serbesttik, geç kaldık. Sağlık sistemimiz, yayılımı karşılayamayacak durumda. Yaz döneminin bedelini de, Nisan Ay’ına kadar ödeyeceğiz…

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017