Korkulan Oldu Gemlik’te 4 Vakamız Var

Coronavirüs (COVİD-19) çıktığı günden itibaren, şahsımıza en çok yöneltilen soru; ”Gemlik’te var mı?” olmuştu… Her defasında cevabım, ”en geç bir kaç hafta içinde olacak. Siz varmış gibi düşünün” olmuştu. Şimdi, vakamız değil, pozitif vakalarımız var…

*

Bekli geç kalındı,

Belki yapılacak bir şey yoktu.

Belki de, hepimizin yaşayacağı süreçtir… Bilemiyorum o kadarını.

Ama defalarca, videolarla ve yazılarla uyardık nasıl bulaşacağı, nasıl korunabileceğimiz konusunda…

Pazar yerleri yeterince güvenli değildi.

İnsanların etkileşim halinde olması bir yana, kapalı pazar yeri ve Cumartesi pazarındaki etkileşim ve hijyen konusuna defalarca değindik. Sonuç?

***

Yayılma durumu nasıl olur?

Muhtemeldir ki, bahse konu kişilerin veya ailelerin temasları olmuştur. Temas ettiği kişilerin de temasları oluştur. Alışveriş yapmışlardır. Bildiğin kadarı ile içlerinde asansör kullanan da olmuştur. Yayılacak.

*

Ülkemizde her televizyon kanalında, haftalardır yapılan uyarıları artık daha fazla dikkate alalım. Market, pazar, asansör veya her nereye temas ettiysek, kısa süre içinde elimizi yıkama zorunluluğumuz var. Güneşi görenin kendisini dışarıya attığı ilçemizde de, virüsün yayılmayacağını söylemek, tamamen hayal olur… Bir hafta içinde çift haneleri bile görebiliriz.

Daha önceki yazımda, kendinizde veya çevrenizde varmış gibi düşünmenizi önermiştim. Artık öneriye gerek kalmadı, zaten çevremizde var.

***

Muhtemelen yazının yayılmasından itibaren; ”Hangi mahallede, hangi sokakta, kimde çıkmış?” sorularına maruz kalacağım. Pozitif çıkanlar hatta aileleri de şu an gözlem altında… İsimlerini ifşa etmeyi düşünmüyorum çünkü, belki de onlara bulaştıran bizlerin içinde bağışıklığı yüksek olan ve hasta olduğunu fark etmeyen biridir.

Hangi mahalle olduğunu hatta kim olduğunu bir yana bırakıp, hemen yanındaymış gibi davranın.   Evde Kal diye şovenist söylemde bulunmak isterdim ama umarım yazıyı okuyan her kimsen, evde kalıp süreci geçirecek bütçen vardır..

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “Korkulan Oldu Gemlik’te 4 Vakamız Var

  • Nisan 1, 2020 tarihinde, saat 10:16 am
    Permalink

    Umarım bu virüs belası en kısa sürede ülkemizi terkeder. Tabi bu bizim alacağımız tedbir ile orantılı.

Yorumlar kapatıldı.