Kaçak yapıya 1500 Kamyon betonu kim verdi?

 ÖZEL HABER – GEMLİK MANŞET

Geçtiğimiz haftalarda Gemlik Manşet Gazetesi imtiyaz sahibi Kazım Bulut’a, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli’nin verdiği cevap, yeni soru işaretlerini gündeme getirdi.

Büyükgölcigezli Gemlik Gübre’nin dört ayrı kaçak yapısının bulunduğunu, bunlara da farklı dönemlerde cezalar yazıldığını beyan etmişti.

RUHSATSIZ YAPIYA BETON VERMEK SUÇ DEĞİL Mİ?

Gemlik’e de hizmet veren bir beton firmasının, kaçak betondan oluşan bölüme yaklaşık 1500 Mikser beton döktürdüğü iddia ediliyor. Ruhsatı bulunmayan bölgeye betonu hangi fatura ile ne şartlarda döktüğü soru işaretleri yarattı. Ruhsatı kontrol etmeden beton vermenin mümkün olmadığı düşünüldüğünde, firmaya hangi firma, hangi şartlarla beton hizmeti verdi? Kaçak yapı olduğu Belediye tarafından tespit edilen yapıya verilen beton nasıl ruhsatlandırıldı?

1500 kamyon olduğunun iddia edilmesindeki ana unsur ise bir mikserin 8 ile 10 metreküp arasında beton taşıyabildiği düşünüldüğünde, kaçak alanda 15 Bin Metreküp’e yakın beton olduğu tahmin ediliyor. Bu hesap edildiğinde 1500 ile 2000 mikser arasında bir rakama denk geliyor.

MÜTEAHHİT HİZMETİ KAÇAK YAPIYA VERİLİR Mİ?

   Büyükgölcigezli’nin açıklamasından sonra akıllara takılan bir soru işareti de, kaçak olduğu Gemlik Belediyesi tarafından tespit edilen ve kaçak yapılara müteahhitlik hizmetlerini veren firma oldu. Hangi firma, hangi belgeye göre çalışma yaptı merak ediliyor.

Hizmetleri verenler hakkında herhangi bir işlem başlatılıp, başlatılmadığı ise merak ediliyor.

FİRMALAR YAPTIRIM OLACAK MI?

Evrak eksiğinde hizmet veren firmalara bile ceza yazıldığı çeşitli ilçelerde bilinirken, hizmet ve beton veren firmalara Gemlik’te herhangi bir cezanın yazılmadığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde ceza yazılıp yazılmayacağı da merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.