Gemlik heyetine Yunanistan’da duygusal karşılama

Gemlik Belediyesi tarafından kardeş şehir Nea Kios’a düzenlenen ziyaret turunda, duygusal anlar yaşandı. Hem karşılama, hem de ağırlama anlamında Gemlik heyetine olan ilgi, iki ülke arasında samimiyetin sembolü oldu. Ziyarette duygusal anlar da yaşandı.

Ziyarete Gemlik Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Çakmak katıldı.

 ‘’Gemlik heyetine özel çay demlendi’’

Yunanistan’ın Argos kentine bağlı Nea Kios’a yapılan ziyarette, Gemlik heyetini Argos Belediyesi yönetimi, Nea Kios Dernek Başkanı ve Yönetimi karşıladı. Karşılama sonrasında Yunanistan’da bulunmayan demleme çay, Gemlik heyetine özel bulunarak çay ikramı yapıldı.

‘’Argos Belediyesinden samimi ağırlama’’

Ertesi gün Gemlik heyeti Argos Belediyesine misafir oldu. Belediye Başkanı Dimitris Kambosos ve Belediye Başkan Yardımcısı Ilias Hatzigeorgiou tarafından karşılanan Gemlik Heyeti, Argos Belediyesi Meclis Salonunda ağırlandı. Belediye Başkanı Dimitris Kambosos, iki ülkenin kültürel birlikteliği, tarihi birlikteliği ve komşuluk ilişkileri olduğunu dile getirerek; ‘’İki ülkenin vatandaşları da, özünde birbirini sahipleniyor. Aradaki sorunlar geçmişten bugüne sadece siyasi olmuştur. Atalarımız, dedelerimiz Türkiye ve Türklerle alakalı çok iyi şeyler anlattı. Bizler bunları dinleyerek ve özlem duyarak büyüdük. Bugün, iki ülke ve iki şehir arasında dostluk bağları her geçen güç kuvvetleniyor. Bir daha mübadele benzeri şeylerin yaşanmamasını umuyoruz’’ dedi.

‘’Gemlik ile alakalı hediyeler verildi’’

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, iki ülkenin de ortak değeri olan zeytin ve zeytinyağını hediye ederken, beraberinde özel saklama kabını da, Argos Belediye Başkanına armağan etti. MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’da ‘’Bir Kahvenin 40 yıl hatırı vardır’’ diyerek, Argos Belediye Başkanına Kahve Fincanı hediye etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Argos Belediye Salonunda teşekkür konuşması yaptılar.

‘’Nea Kios’u Gemlik’ten gidenler kurdu’’

Gemlik’ten mübadele döneminde giden Rum kökenli vatandaşlar tarafından kurulan Nea Kios’un Türkçe’deki karşılığı Yeni Gemlik. Aynı zamanda Gemlik Belediye Meclisinden alınan kararla, Gemlik’in kardeş şehri sayılıyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.