Hoca bunu yaparsa

Toplumda tasvip edilmese de söylenen argo bir söz geldi ilk olarak aklıma ‘’Hoca yellenirse!’’ İşte, Gemlik Bağkur Sanayinde, tam olarak yaşanan durumun özeti.

Bağkur Sanayinin girişini kestirmek zor, mesela.

Daha önce gitmesiyseniz, tutturmak biraz zaman alır.

İçine girince, hele de camiye bakınca Müslüman ülke olduğunuza inandırmak, imkansız olur.

***

Sanayi girişinden ilerleyince, İlk olarak altında dükkan olan Cami göze çarpıyor.

Tuvaletinde artık pislik yer etmiş, kokunun tarihi bile zor. Kadın tuvaletinin, önünden bile geçilmiyor.

Ardından abdest alınan yere bakıyorsun, oradan alınan abdesti kabul edebilecek din âlimi yoktur.

Dışarıdan biri gelse, Gemlik’in yönetiminin Müslümanlarda olmadığını düşünür.  Herhangi bir camide, böyle pislik olmaz, olamaz… Caminin hemen yanında bulunan çöpler göze çarpıyor son olarak.

Her gün yoldan geçenlerin uğradığı cami. Orhangazi yolunda, minaresi göze çarpınca vakit namazları için duruyor vatandaşlar. Kafalarındaki Gemlik imajını varın siz düşünün.

***

Camide olmayan her şey var çevresinde ama imam yok…

Görevli imamı var caminin. Hatta eski bir hocanın da oğluymuş. Camide fazla zaman geçirmiyormuş sadece. Maaşlı imam olmasına rağmen.

Farklı günlerde gittik bulamadık kendisini.

Son ziyaretimizde, öğlen oradaymış, ikindiye kalmamış. Cemaat de bulunca, Ömer Uslu’yu arayarak çağırdım ‘’Ya imam bul, ya da gel imamlık yap’’ diye… Ömer Uslu’dan imam olur mu? Namazı kabul olur mu? Beni aşan konular… Geldi, bekleyen 3-4 kişiye ikindi namazını kıldırdı.

Caminin eksiklerini saymaya sayfa yetmez. Gemlik’te çok sayıda binayı kullanan müftülük, iddialara göre mevcut caminin altında kira alıyormuş. Temizlik, sanırım kirlenmemesi için dua ediyorlar. Gördüğüm kadarıyla duları da pek kabul olmuyor.

Caminin kapısında verilmesi gereken dersler var. İmam Camide durmadığına göre, dersleri vermek için de Belediyenin diğer meclis üyelerini aramamız gerekiyor herhalde.

Bağkur Sanayinin daha çok sorunu var da, hoca bunu yaparsa, esnaf ne yapsın?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.