Festival heyecanı mahallelerde

3’üncü Uluslararası Gemlik Zeytini Festivaline katılan yabancı folklor ekipleri, Gemlik’in farklı noktalarında sahne aldı. Umurbey, Balıkpazarı ve Engelsiz Kafe’de sahne alan ekipler, festival coşkusunu mahallelere de taşımış oldu.

REFİK YILMAZ’A ÇİFTELİ ÇALDIRDILAR

Umurbey’de düzenlenen etkinlikte, Bosna ve Kosova ekibi sahne aldı. Festival programı, Umurbey Mahallesi sakinleri tarafından ilgi ile karşılanırken, folklor gösterileri arasında Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a Kosova yöresine özel şapka verilirken, Kosova’nın yerel çalgısı çifteli’yi de çaldırdılar. Kosovalıların ilgilerine karşılık veren Gemlik Belediye Başkanı, iki ekibe de teşekkür etti.

Yılmaz; ‘’Ecdadımızın elinin değdiği o kadar büyük bir coğrafya var ki. Bugün bile, ziyaretlerimizde büyük bir heyecanla ağırlıyorlar, davetlerimize de önemli sayıda ekiple katılıyorlar. Bugün, Gemlik’in en eski yerleşim noktalarında biri olan Umurbey’de iki kardeş ülkemizi ağırlıyoruz. Tüm umudu Türkiye olan Bosna Hersek ve Kosova’yı bağrına basan Umurbeylilere de teşekkür ediyorum. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Gemlik Zeytini Festivali, sizlerin katılımıyla güzel. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.