Müftülük Kız Kuran Kursu açtı

Gemlik Müftülüğü, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan binada Kız Kuran Kursunu hizmete açtı.

Amine Hatun Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu Açılış programına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Müftüsü İzani Turan, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, İşkur Müdürü Ünver Ünver, MHP İlçe Başkanı Mehmet emin Özcanbaz, Borsa Başkanı Özden Çakır, kurum ve STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

ŞAVLI; GEMLİK’İN EKSİĞİ KURAN KURSLARIYDI

Bursa Mihraplı Camii Baş İmam Hatibi Musa Coşkun’un Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk sözü Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı aldı. Şavlı; ‘’Böyle güzel bir günde, hayırlı bir mekanda sizlerle bir arada olduğumuz için, rabbimize şükrediyorum. Gemlik’te 4-5 ay önce göreve geldim. Makam işgal etmek değil, çalışmak istedik. Gemlik’te kız ve erkek Kuran Kurslarının bulunmadığını fark ettik. Müftülük olarak ilk çalışmamız bu yönde oldu.

Hain FETÖ’den alınan kurs, daha sonra Önder Vakfına geçmişti. Vakıf ve devlet kademeleriyle yaptığımız görüşmeler sonrasında, diyanete kazandırdık. 5 ve 6’ncı sınıflara yönelik sınıflarımız var. Bunun dışında bir sınıfımız da, eğitim almak isteyenlere yönelik. Tadilatta destek aldık, daha eksiklerimiz var. Onları da gidereceğimize inanıyoruz’’ dedi.

YILMAZ; YENİ KURSLAR YAPILACAK.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Nereden nereye? Bu ülkede Kuran okumanın yasaklandığı günlerde, böyle açılışlar yaptığımız günlere geldik. Bizzat dedem Gürcistan sınırında bile bunları yaşamış. Bu Kuran Kursu da geçici olacak. Hisartepe de 70 kişilik Kız Kuran Kursu ve 50 kişilik Erkek Kuran Kursu yapacağız. Engürü ve Kurtul bölgesinde de Kuran Kursları açıyoruz.

Müftümüz ilçemize geldikten sonra bizim de yükümüzü aldı.  Daha öncesinde bize de ‘’Müftü müsün? Başkan mı?’’ soruları geliyordu. Bu konuda yalnız kalıyorduk. Devletin parasıyla yapılan bir dönem terör örgütünün kullandığı binanın yine devletimizin kullanımımıza sunulması bizi de memnun etti’’ şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan İl Müftüsü İzani Turan ise; ‘’İlçe Müftülüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Hayırsız nesil ülkeyi mahveder, hayırlı nesil ise geleceğimizi garanti altına alır dedi. Konuşmasının sonunda ise bir anısını paylaşan müftünün konuşmasının ardından açılış protokol tarafından yapıldı.

Açılış sonrasında programa katılanlar Kuran Kursunu gezdi. Müftü Turan’a da Kurs girişinde çiçek verildi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.