100 Yıllık Zeytin Ağacı Nakledildi

Gemlik Belediyesi, ağaç sökme ve dikmek için kullandığı araçla bir ilke imza attı. Kurşunlu’da bulunan 100 yıllık zeytin ağacı nakledilerek Gemlik merkezinde, Eski Minibüs Garajının bulunduğu bölgedeki parka dikildi.

İşlemleri yakından inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz,  Gemlik’te pek çok noktayı zeytin ağaçları ile donatacağını dile getirdi. Yılmaz sözlerinin devamında; ”Zeytinin Başkenti Gemlik’te farklı noktalara zeytin fidanları dikme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar yapılan bölgelerde bulunan zeytin ağaçlarının da heder olmamasını istiyoruz. Bu nedenle, eski ağaçları da nakletmeyi denedik, başarılı olduk.

Sorumluluğumuz alanında bulunan ve çalışma yapılan alanlardaki ağaçları inceleyerek merkeze nakletme konusunda ilk adımı attık. Kurşunlu’da bulunan 100 yaşının üzerinde bir ağacı, Gemlik’in merkezine sorunsuz diktik. Gemlik’in merkezinde, Gemlik’e yakılır bir görüntü sağladı. Bundan sonra daha büyük ağaçları da taşımayı deneyeceğiz. Gemlik’in merkezi hem yeni dikilen fidanlarla, hem de çalışmalarda nakledilen 100 yıl ve üzeri zeytin ağaçları ile donatılacak” dedi.

Bir sonraki adımda, Eski Merkez Camiinin olduğu meydanda da benzer çalışma yapılacağı kaydedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.