Termal Tesisin temeli atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Termal Tesisin temel atma töreni yapıldı.

Gemlik Belediyesi tarafından arsanın devredilmesinin sonrasında başlayan süreç temel atma aşamasına kadar geldi. En geç 2019 yılı Haziran Ay’ında teslimi yapılacak olan termal tesis 9 bin Metrekare alan üzerinde 6 bin 300 metrekare inşaat alanı üzerinde yükselecek. Bursa’nın sağlık turizmine önemli katkı sağlaması beklenen tesisin donanımı ve imkanları da 5 yıldızlı otelleri aratmayacak.

Temel atma programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Muhtarlar, Gaziler Derneği Üyeleri ve Belediye yöneticileri katıldı.

YILMAZ; YILLARCA BOŞA AKAN SU DEĞER KAZANDIRACAK

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk sözü Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz aldı. Her hafta bir temel atma veya açılış sözünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı; ”Gemlik’e önemli bir değer kazandıracak olan tesisin temelini atıyoruz. Bu yıl toplu konutlar, çay bahçeleri, sağlık ocakları, okul, spor salonları, Adliye Binası gibi pek çok temel attık. Bir yandan da açılışlarımızı sürdürüyoruz. Gemlik’te Ak Parti Belediyeciliğin örneğini gösteriyor, 24 saat çalışarak hizmet ediyoruz. Yıllar boyunca boşa akan termal suyumuzu da, Büyükşehir Belediyemize mülkümüzü devrederek değerlendirdik. Onlar da Gemlik’e önemli bir tesis kazandırıyorlar” dedi.

AKTAŞ; GEMLİK’E 16 MİLYON TL’LİK TESİS

Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; ”Bursa doğal güzellikleriyle, tarihiyle, tuzimiyle ve termal kaynakları ile kadim bir şehirdir. Evliya Çelebi’nin de dediği gibi ‘Bura sudan ibarettir’ bizler de bu suyu olumlu olarak kullanıyoruz. Bursa, Avrupa Termal Kentleri arasında olan tek şehirdir. Tesis, sadece Gemlik’in değil, şehrimizin de değerini yükseltecek. Termal Tesisin bize maliyeti 16 Milyon TL. Normalde 2019 Haziran Ay’ında yetişecek olan tesisi hızlandırarak, yıl sonu veya seçim öncesine yetiştirmeyi planlıyoruz.

Dünya savaşlarla ve farklı sorunlarla mücadele ederken, bizler hem devlet eliyle, hem de özel sektörle temeller atıyor, açılışlar gerçekleştiriyoruz. Kıbrıs dışında yurt dışına çıkmayan Cumhurbaşkanı ve başbakanlardan, yılının büyük bölümünü uçaklarda, farklı ülkelerle anlaşma yaparak geçiren döneme geldik.  Biz de Bursa’ya ekonomi merkezi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.