CHP’den 23 Nisan Açıklaması

CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile alakalı yazılı açıklamada bulundu. Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Kıymetli dostlar;
Konuşmama Atatürk’e ait şu sözlerle başlamak istiyorum;
“Milli egemenlik öyle bir ışıktır ki, karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur!”
Egemenliğimizin simgesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yılını kutluyoruz. Meclisimizin açıldığı gün olan 23 Nisan, hepinizin bildiği üzere dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır. Atatürk, tüm söylev ve demeçlerinde çocuklara, gençlere vurgu yaparak ülkemizin geleceğini yetişecek aydın yurttaşlara emanet ettiğini belirtmiştir.
23 Nisan, milli bir bayram olarak kendi içinde pek çok anlam ifade etmektedir. Çocuklara armağan edilmesinin yanı sıra milli egemenliğe vurgu yapılan bu günde verilmek istenen mesaj oldukça açıktır. Egemenlik milletindir, milletin geleceği çocuklarımızdadır!
Meclisimizin açılmasıyla ulusumuz yüzyıllar sonra ilk defa kendi hakimiyetini bir aile ve saltanatın tahakkümünden kurtarmış, kendi istikbali hakkında söz sahibi olmuştur. Bu düşüncenin, kendi çıkarları uğruna ulusumuzu zincire vurmak isteyenlerde yarattığı rahatsızlık ortadadır.
Değerli Gemlikliler;
Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’mızın kadroları, savaş ortamının tüm imkansızlıkları ile Osmanlı devleti’nin ihanet içindeki hainlerine rağmen meclisi çalıştırmaktan asla vazgeçmemiştir. Cephe savaşı sürerken bile mecliste milli egemenlik işlerliğini korumuştur. Fakat günümüzde çeşitli şekillerde meclis ve vekillerin etkisiz kılınmasını sağlayan kimi uygulamalar oldukça düşündürücüdür.
Ne yazık ki milli bayramlarımız artık eskisi kadar kalabalık ve coşkulu kutlanmamaktadır. Bu günlere sahip çıkan kimi belediyelerimiz ve onların düzenledikleri etkinlikler de olmasa bayramlarımız neredeyse unutulacaktır. Bu durum üzücü olduğu kadar üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. Gemlik’te 2009 yılında büyük bir Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü düzenlenmişti. Ben de o dönem yürüyüşü düzenleyen kadronun içinde yer almıştım. Onbinlerce Gemlikli ellerinde meşalelerle yürüyüşün içinde yer almış, meydanda sona eren yürüyüşün ardındand üzenlenen etkinliklerde bayram coşkumuz saatlerce sürmüştü. Ne yazık ki daha sonra böyle geniş katılımlı bayramlar kutlayamadık. Bu etkinlikleri düzenlemesi gereken ilçemiz yöneticileri kendileri bile düzenledikleri küçük etkinliklere katılmadı.
Arkadaşlar;
Yılgınlık yok. Bu sabah burada oldukça sınırlı sayıda kişi ile bir araya gelmiş olabilir. Birbirini gören dostlarımız “hep aynı kişiler geliyor bunun dışına çıkamıyoruz” diye düşünebilir. Fakat gazeteci İlhan Selçuk’un dediği gibi “enseyi karartmak” bize yakışmaz. Bu gün sayıca az olabiliriz. Ama bizler evlere dağıldığımızda buradan, birbirimizden aldığımız, içimizde katlanarak büyüyen Cumhuriyet sevdasını, Atatürks evgisini apartmanlarımızda komşularımıza, işyerlerimizde arkadaşlarımıza, okullarda öğrenci kardeşlerimize aşılayacağız. Bu gün buradan hepimiz birer Atatürk olarak, önümüzdeki bayramları daha büyük coşkuyla kutlamak için çalışacağız.
Bu gün içinde bulunduğumuz şartlar 19 Mayıs 1919’dan daha zorlu değildir. Yapacağımız tek şey birkaç kişiyi daha ikna etmek, insanlara inandığımız değerleri doğru bir şekilde anlatmak olacaktır. İnanıyorum ki 2019 yılının 23 Nisan’nında, 19 Mayıs’ında, geriye kalan tüm milli bayramlarımızı, genç cumhuriyetin o taze coşkusuyla kutlayacağız.
Vaktini ayırarak burada bizimle olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.