Engelli Genç İhmal Kurbanı Oldu

Geçtiğimiz gün zamanında çözüm bulunamamasından dolayı apandisiti patlayan engelli genç Recep Kanyılmaz, tedavi gördüğü Bursa Şevket Yılmaz Hastanesinde hayatını kaybetti.

Gemlik’te geçtiğimiz gün karın ağrısı ile Gemlik Muammer Ağım Devler Hastanesine kaldırılan Recep Kanyılmaz (19) özel firmadan alınan tomografi sonucu sonrasında evine geri gönderilmiş, iki gün sonra ağrıları devam edince baba Doğan Kanyılmaz tarafından Bursa’da hastaneye kaldırılmıştı. Burada yapılan kontrollerde acil müdahale edilerek ameliyata alınan Kanyılmaz’ın, apandisitinin patlaması sonucunda vücudunun önemli miktarda zehirlendiği kaydedilmişti. Ameliyat sonrasında yine fenalaşan Recep Kanyılmaz yoğun bakıma alınmıştı. Yapılan tedavilere rağmen sonuç alınamayan engeli genç hayata gözlerini yumdu.

AİLE SAVCILIKA İFADE VERDİ

Oğlunu kaybeden baba Doğan Kanyılmaz, acı haberi yakınlarına duyururken, ihmal ve geç tedavi sonrası yaşanan olaydan dolayı konuyu yargıya taşıdı. İlgisizlikten de şikayetçi olan Kanyılmaz; ”Eğer zamanında müdahale edilse, bu kadar yayılmasa evladım yaşayacaktı. Bu acıyı bize yaşatanlardan hem dünyada, hem ahrette hesap soracağım. İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığını ve devletimizi göreve çağırıyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Başka gençlerimiz ölmesin” dedi.

CENAZE PAZAR GÜNÜ

Engelli gencin cenazesi Gemlik Hisartepe Niyazibey Camiinden Pazar günü öğlen namazına müteakip kaldırılacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.