Çimtaş’ta Greve Saatler Kala Anlaşma Sağlandı

Gemlik Sanayi Bölgesine bulunan Çimtaş A.Ş.’nin sözleşme döneminde Türk Metal Sendikası ve Çimtaş Yönetimi arasında yapılan görüşmelerde sonuç alınamamıştı. Türk Metal Sendikası tarafından grev kararı fabrikaya asılırken, yasal süre Cuma günü sona erecekti. Grevin başlaması beklenirken, Çimtaş Yönetimi gece yarısı, greve saatler kala sözleşmeyi imzaladı.

Sevinçle karşılanan sözleşme sonrasında açıklama yapan Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz; ”Bir kez daha sendikamızın işçilerimizle birlik olduğunda neler yapabileceğini gördük. Sabah greve başlayacağımızı, kararlı olduğumuzu görünce Çimtaş da daha fazla direnmedi ve sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldı. Bu dönemli ardı ardına ikinci zaferimizi kazanmış olduk. Sendika yönetimimize, sendika üyelerimize, işçilerimize ve ailelerine, kısacası bize süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İLK ALTI AY İÇİN %24

Çimtaş Yönetimi ile yapılan son dakika anlaşmasında %9 altında kalan artışlar  %9’a çekilirken, ilk altı ay için sosyal haklar dahil %24 artış sağlandı. Aynı zamanda Türk Metal Sendikası tamamlayıcı sağlık sigortasında ısrarının sonucu aldı. Çimtaş çalışanlarına tamamlayıcı sağlık sigortası da verildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.