Dersimlilerden İsrail Protestosu

Gemlik Dersimliler Derneği, İsrail Gazze Şeriti’nde yaşanan 60 Filistinilinin ölümü, binlerce Filistinli Müslümanın yaralanması ile sonuçlanan olayları protesto etti.

Gemlik CİUS AVM önünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”ABD’nin bir kez daha yangın yerine çevirecek olan elçiliğinin Kudüs’e taşınması sonrası, Nakba’nın 70. Yılı nedeniyle Filistin halkının Gazze’de düzenlediği ‘Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’ne yönelik İsrail Devletinin orantısız sert müdahalesi sonrası Filistin 58 yiğit yurtseveri katletti.

Biz ABD’nin provokasyonu ile İsrail’in yaptığı katliamı lanetliyor, dün Deniz Gezmiş ve binlerce Türkiyeli devrimcinin cephede İsrail devletine karşı Filistin halkının yanında savaştığı gibi, bugün bizler de bu zor günlerde mazlum Filistin halkının haklı direnişinin yanında olduğumuzu ve birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Türkiye hükümeti başta olmak üzere, lafta Filistin halkının yanında olduğunu öne süren Müslüman ülkelerin gerici, emperyalizm işbirlikçisi iktidarı, İsrail’e karşı hiçbir yaptırım uygulamıyor. Uluslararası  ve ikili anlaşmaları sorunsuz devam ettirerek ve bu anlaşmaları Kudüs’te yaparak İsrail’in Kudüs’ü işgalini meşrulaştırıp, maalesef bu katliamın yapılmasına zemin sunmaktadır.

Bizler Gemlik’te bulunan değişik siyasi düşüncelere sahip kurumlar olarak; bu katliamlar karşısında Arap Müslüman devletlerinin ve uluslararası kamuoyunun suskunluğunu protesto ediyoruz. Ülkemizin kardeş Filistin halkıyla dayanışma göstermesi için var olan askeri ve ekonomik ilişkilerin sonlandırılmasını, Doğu Kudüs’te elçilik açarak Filistin halkının devlet kurma hakkının meşrulaştırılmasını, İsrail’in 1967 sınırlarına geri çekilmesini, İsrail’in çatışmalara neden ola yeni yerleşim yerleri inşasına son vermesini, zorunlu göçe maruz kalan Filistinlilerin yurtlarına geri dönüşünün sağlanmasını istiyoruz. Bu taleplerin gerçekleşmesi için tüm halkımızı Filistin halkıyla dayanışmaya davet ediyoruz.

Kahrolsun Siyonist İsrail Devleti, yaşasın demokratik, özgür Filistin mücadelesi. Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.