ENGÜRÜCÜK MAHALLE KONAĞI GÜN SAYIYOR

Mahallelere kazandırdığı sosyal tesisler, spor kompleksleri, kültür merkezleri ve konaklarla vatandaşa kaliteli hizmet anlayışını benimseyen Gemlik Belediyesi’nin yeni bir eseri daha Engürücük Mahallesinde yükseliyor.

Bu kapsamda Gemlik Belediyesi tarafından Engürücük Mahallesinde yaptırılan mahalle konağında sona gelindi. Konak inşaatının ince işleri dışındaki bölümlerinin tamamlandığı ve 27 Temmuz Cuma günü hizmete gireceği bildirildi. Toplam 192m² inşaat alanına sahip Engürücük Mahalle Konağı iki kattan oluşuyor. Konak’ta atölye, çok amaçlı salon ve dinlenme alanları da yer alıyor. İlçeye kazandırılan mahalle konaklarında yöresel mimari dokusu da yaşatılıyor. Eğitim ve kültür merkezi olarak da faaliyet gösterecek Engürücük Mahalle Konağı tamamlandığında, mahalle halkının sosyal yaşamına da önemli oranda katkı sağlayacak.

Konağın mahalle halkına daha iyi hizmet verebilme adına güzel bir mekan olacağını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Ülkemizde çok hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşamaktayız. Bu hızlı değişim ve gelişim süreci özellikle ilçemizde oldukça fazla hissedilmektedir. İlçemizin bir kentin ihtiyacı olan kurumlara sahip olması adına tüm enerjimizle çalışıyoruz. Yapılan bu yeni yapıların ihtiyacı olan alt ve üst yapı yatırımlar da bir yandan devam ediyor. Kısacası ilçemizi bir yatırım merkezi durumuna getirdik” dedi. Vatandaşların beklentilerini bilen ve bu hizmet anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, iki katlı konağın alt katının beylere, üst katının da bayanlara yönelik etkinlikler için tahsis edileceğini ifade etti. Çok amaçlı salonları, dinlenme alanları, oyun parkları ve kamelyaları ile birlikte kına, kültürel etkinlikler ve taziye günleri gibi önemli etkinliklerin de bu konakta yapılabileceğini açıklayan Başkan Yılmaz, “Mahalle kültürünü ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak adına önemli yere sahip olan konaklarımız, mahalle sakinlerinin de buluşma noktası olmaya devam ediyor” dedi. Konaklarda yöresel mimari dokunun da canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için de büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “Gemlik gelişmeye, mahallelerimiz güzelleşmeye devam edecek” diye konuştu.

Engürücük Mahalle Konağı’nın açılışı 27 Temmuz Cuma günü 14:00’da gerçekleştirilecek.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.