ZABITA’DAN ANLAMLI UYGULAMA

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaya ve engelli yollarına bırakılan araçlara “Bir Engelde Sen Koyma” broşürü bırakarak sürücüleri bilgilendirdi.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri aylardır yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerlerine park eden araçlara yönelik uygulamalar yapmaktadır. Yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerine araç park eden araç sürücülerini zaman zaman anons sistemi ile ikaz etmişler ikaz ve uyarılara uymayan araçlara kabahatler kanunu gereğince idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerine park eden araç sürücülerine cezai işlem yapmayarak, düzenledikleri el broşürleri yürüyüş yolu ve engelli yolu üzerlerine park eden araçlara dağıtılmıştır” denildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek, amaçlarının ilçedeki sürücüleri araçlarını engelli yollarına ve rampa önlerine park etmemeleri konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Gelişi güzel bir şekilde park edilen araçların özellikle engelli vatandaşları mağdur ettiğini belirten Demirdirek, “Araç sürücülerimize duyarlılık kazandırmak için broşürle bilgilendirme yöntemine başvurduk. Park hataları sadece engelli vatandaşlarımızı değil yaşlı, hamile ve bebek arabası kullanan vatandaşlarımızı da çoğu zaman zor duruma düşürebiliyor. Bu gibi mağduriyetlerin yaşanmaması öncelikle araç sürücülerimizin elindedir” diyerek araç sürücülerini park konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.