İHA ile trafik uygulaması

Gemlik Kaymakamlığı girişimleriyle Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına kazandırılan 2 adet İHA ve 4 adet drone etkin çalışmaya başladı.

İHA’nın trafik uygulamasında denemesi yapılırken. Çalışmaya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce ve emniyet mensupları katıldı. İlk olarak ter şerit uygulamalarını inceleyen drone’un özellikleri, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş tarafından da memnuniyetle karşılandı.

1 KM’DEN KAMERA OKUYABİLİYOR

İHA’nın dikkat çeken özelliklerinden biri de, 1km uzaklıktan plakayı bile netlikle okuması. Beraberinde termal özelliği de olan İHA, 80 km hızla hareket edebiliyor. Rüzgarlı havada uçma, su geçirmeme gibi özellikleri bulunan hava aracı, 300 metre yükseklikten bile, hareket halinde net görüntü alabiliyor. Termal özelliği de bulunan hava aracının Gemlik’in farklı noktalarından da kullanılacağının altı çizildi.

Uyuşturucu yetiştiriciliği ve ticaretine yönelik çalışmalarda da önemli faydası olan hava aracının, kaçak balık avcılığı, trolcülük, kaçak midyecilik gibi konularda da kullanılacağı belirtiliyor.

KARAKUŞ; DEVLET KASASI İÇİN CİDDİ BİR TASARRUF

İHA ile yapılan incelemelerin, özellikle denizdeki kaçak çalışmalar ile alakalı önemli tasarruf olduğunun altını çizerken, ekip çıkararak yapılan çalışmaların önemli maliyeti olduğunu hatırlatarak, havadan sadece şarj maliyeti ile inceleme yapılabilme imkânı olduğundan kaçağa fırsat verilmeyeceği ve doğrudan tespit edileceğini söyledi. İHA’ların etkin kullanımına bu hafta itibariyle Gemlik genelinde başlandı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.