BAŞKAN YILMAZ’DAN AŞURE İKRAMI

Gemlik Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı her yıl olduğu gibi bu yıl da eski çarşı camii önünde yapıldı. Gemlik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte iki bin vatandaşa aşure ikram edildi.

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, belediye meclis üyeleri ile muhtarlarında katıldığı etkinlikte Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara tek tek aşure ikram etti.

Etkinlik sonunda konuşan Başkan Yılmaz, Muharrem Ayı’nın, paylaşma, dayanışma ve kaynaşma ayı olduğunu belirterek, “Bu ayın güzelliklerini bir arada yaşatabilmek için vatandaşlarımıza bu yıl da Muharrem Ayı’nın en güzel sembollerinden biri olan aşure ikramında bulunduk. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam Âlemi’nin Muharrem Ayı’nı tebrik ediyor, aşurenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımı programında aşure kazanları kısa sürede tükendi. Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinden duydukları memnuniyetini dile getiren Gemlikli vatandaşlar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017