İttifaksız Gemlik – Kazım Bulut

İttifak,

Ortak aday,

Meclis üyelikleri hesabı,

Gemlik’te dağılım nasıl olur?

Hangi isimde birleşilir?

Bahçeli’nin açıklamasından sonra tüm hesaplar bir yana bırakıldı. MHP, Gemlik’te de adayıyla girecek…

Ülke genelinde de böyle midir? Bilemiyorum ama Bahçeli’nin açıklamalarından MHP İlçe Teşkilatı, MHP üyeleri ve ülkücüler, son derece memnun oldu.

Gemlik’teki fazladan memnuniyetin sebebi ise basit; Gemlik muhalifleri seviyor ve MHP’de muhalefeti güzel yapıyor. MHP’nin durumu, ilçede yerel seçimi etkileyecek ana unsur olacak…

***

Şu ana kadar kesinleşen adaylar, CHP’den Mehmet Uğur Sertaslan, BBP’den Hacı Ömer Yavuz, Kesinleşmesi muhtemel aday da; İyi Parti’den Adnan Bıyıklı. Belki yazı yayınlanana kadar, onayını almış bile olabilir.

MHP ve Ak Parti’nin adayları ile alakalı net isim olmamasına rağmen, Ak Parti’de aday adaylığı süreci devam ediyor. Refik Yılmaz bir dönem daha Belediye Başkanlığı görevini yürütmek istediğini beyan etti. Enver Şahin, gezilerine başladı. Süleyman Çevik de bir yandan nabız yokluyor. Farklı isimlerin de ismi gündeme gelse de, aleni sahaya inmişlikleri yok. Emir Kantur adaylık için başvuru yapabilir. Şu ana kadar açıklayanlar arasından seçilirse, Refik Yılmaz bir adım öne çıkar.

Ak Parti İlçe Teşkilatı, İl Teşkilatı ve Genel Merkezin Gemlik ile alakalı ince eleyip sık dokuduğunu biliyoruz. Bir yandan kanaat önderleriyle görüşme yaparken, bir yandan da teşkilatlarından gelecek önerileri bekliyorlar.

***

Saadet Partisi’nin ne yapacağı şu anlık bilinmese de, seçime doğrudan girecekmiş gibi hazırlanıyor. HDP’nin ülke genelinde pek çok bölgede olduğu gibi CHP’yi destekleyip, desteklemeyeceği merak konusu. Eğer aday çıkarmazlarsa, tercihleri CHP’den yana olacaktır.

Son genel seçimde alınan oylar göz önünde tutulduğunda, Ak Parti’nin oy oranı ittifak veya seçim birlikteliği olmazsa kendine yetiyor. Tabi, MHP iddialı bir aday çıkarıp seçimde etkin faktör olmazsa. MHP’nin çıkaracağı aday, aynı zamanda belirleyici de olabilir.

Muhalif oyları alamayan MHP, seçime ittifak dışında girince, muhalif oyları da bölebilir. MHP’nin çıkışını süreç içerisinde değerlendirmek daha doğru olacaktır. Yansıması, hiç beklenmedik yönde de olabilir.

Ülkeyi de, ilçemizi de çok şey bekliyor. İzlemede kalın…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017