CHP’DEN YILMAZ’A TABELA TEPKİSİ

Gemlik’te adayı ilk belli olan parti CHP’nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın ‘Uğurlu Gelecek, Uğurla Gelecek’ pankartı AK Partili Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından şikâyet edilerek söktürüldüğü iddia edildi.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Sertaslan açıklamasında, Büyükşehir Belediyesinin bu binayı kamulaştırmak üzere aldığını ama mülkiyet sahiplerinin açtığı davayı kazandığını ifade ederken, Refik Yılmaz’ın dün bu pankartın fotoğrafını çekerek şikayet ettiğini bildiklerini söyledi.

Aslında bu konularla ilgili Gemlik gündemini meşgul etmek gibi bir düşüncem yok, böyle bir tasarrufumuz yoktu ama bir taraftan da olan bitenden haberiniz olması gerektiğine inanıyorum. Hemen arkamda gördüğünüz ‘Gemlik’e uğurlu gelecek, uğurla gelecek’ diye bir kampanya süreci yürüttüğümüz ve benim Belediye Başkan Adaylığımı tanıtım amacıyla kullandığımız bir görsel var. Görselin bulunduğu binanın kamulaştırma işlemi Belediye tarafından tescil edilmiş olması sebebiyle buradan kaldırılması diye bir talep bize iletildi. Tapularda Büyükşehir Belediyesi adına tescil edilmiş bir bina üzerine böyle bir görsel yapmışız.

Mülkiyet sahibi burayla ilgili bir mahkeme müracatı yapmış, mahkeme kamulaştırmanın iptali konusunda bir kararı vermiş, işlemde bu şekilde devam etmekte mahkeme süreci sonrası vatandaşa geri geçecek bir yerden bahsediyoruz. 108.000 nüfuslu küçük sayılabilecek bir ilçede seçim çalışması amacıyla yapılan bir şey bu bu kadar ciddiye alınmasının gururunu da yaşıyorum. Belli ki birilerini rahatsız ettik. Konu hakkında şunları da söylemek isterim. Konudan dün kaldırılmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Gemlik’e geldiğinde haberimiz oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından bizlere haber verildi. Öncelikle İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün personeline, Kaymakamımıza, AK Parti İlçe Başkanımız Yaşar İslam’a, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a teşekkür etmek isterim. Onlar bu işten rahatsız olmadıklarını bize telefonla bildirdiler. Hassasiyetin Gemlik Belediyesi’nden kaynaklandığını dolayısıyla tapuda Belediyenin ismi yazdığından dolayı kaldırılmasını gerektiğini belirttiler. Siz kaldırmayın bu kutuplaşması arttıran bir durum ortaya çıkartır ve insanların huzurunu kaçırır. Bunu biz yapalım süre verin dedik. Birazdan da ekiplerimiz o brandayı o görseli bulunduğu yerden kaldıracak. Yasalara uymak ve mülkiyet hakkına saygı duymak hem parti olarak hem de şahsen son derece önemsediğim bir durum bunu takip edeceğiz. Bu zamana kadar takip ediyorduk bundan sonra da edeceğiz. Gemlik Belediyesinin insanların onayını almaya dahi almaya gerek duymadığı bir sürü uygulama var. Hiç birinde aynı hassasiyeti göstermediler. Buradan bu şekilde canı yanmış yurttaşlarımıza da sesleniyorum. Bugün bize yaptıkları uygulamayı, yasaya uymak mülkiyet hakkına saygı duymak konusunda bizi mecbur bırakmış oldukların karşılığını onlardan da bekleyeceğiz. Bi kere daha sizi böyle sıradan belki de bir iş için mecbur ettiğimiz için özür dilerim.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017