Gemlik Alışveriş Fuarı Açıldı

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Gemlik Belediyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile açılan, ”Enflasyonla Topyekûn Mücadele” sloganıyla alışveriş fuarını Gemlik Kapalı Pazar Yerinde açtılar.

Alışveriş Fuarının açılışına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Bursa Odalar Birlik Başkanı Arif Tak, GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki katıldı. Siyasi Partilerden ise Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Saadet Partisi Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, İyi Parti İlçe Başkanı Birol Mumcu fuarda yerini aldı.

GÜNAY TORUN ANILDI

Fuarda geçtiğimiz hafta hunharca cinayet sonrasında öldürülen Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Günay Torun, tüm konuşmacılar tarafından anılırken, aynı zamanda fuarın çeşitli noktalarında Torun’un afişlerine yer verildi.

Fuarda ilk sözü Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki aldı. Fuarın fikir sahiplerinden birinin de Günay Torun olduğunu hatırlatarak başladığı konuşması sonrasında, yönetim kurulunu da sahneye davet etti.

TAK; YETMİŞİ YILLARDA TÜP BULAMIYORDUK

Ardından söz alan Bursa Odalar Birliği Başkanı Arif Tak ise; ”Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Türkiye’nin önünde önemli sıkıntılar var. Esnaf ve sanatkârlar birliği bu dönemde gösteriyor. Bu çarşıyı yapan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gezerken bayan kardeşlerimizi de gördük. Memlekete, millete ve seçtiklerimize sahip çıkmamız gerekiyor. 50 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. Yetmişli yıllarda memleketimizde tuz yoktu, gaz yoktu, tüp yoktu, bir şey bulamıyorduk” dedi.

YILMAZ, DÖVİZ TERÖRÜNE BİRLİKTE KARŞI DURACAĞIZ

Sonrasında söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, ”Günay hanıma üzüldük. Burada en üzücü olan hunharca katledilmesi oldu. Esnaf odası başkanımız hareket getirdi. önemli katkı sağladı. Döviz terörü sonrasında, piyasalarda daralma oldu. Pek çok badire atlattık. Milletimizin birliği, döviz terörünün önüne geçti.

Zeytin festivalinde de tüm kurum kuruluşlarımız vardı, burada da yanımızdalar. Gemlik’te bir ahenk var. Bu da milletimize katkı sağlıyor. Böylesine değişen Gemlik’te yaşamak bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise; ”maalesef ülkemizde de adi olaylara, cinayetlere rastlıyoruz. Günay Hanım da abisi tarafından vahşice öldürüldü. Bu olay hepimizi üzdü. Esnafımız toplumumuzun bel kemiğidir. Esnaf güçlü olursa, bu da devletin çıkarınadır. Devlet bu dengeleri gözeterek çalışır. Esnaf üretir iş yapar, vergi verir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilirken, hava şartlarına rağmen fuara olan ilginin yüksek olması da gözlerden kaçmadı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017