Gemlik Meclisinde Kadir Erol – Galip Gür tartışması

Belediye Meclisinde Gerginlik
Gemlik Belediye Meclisi Aralık ayı oturumunda Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile CHP’li üye Galip Gür arasındaki tartışma damga vurdu.
Meclis görüşülen çeşitli konularda gerginliklere sahne olurken, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın CHP’ye gündem dışı söz vermemesi ve toplantıyı sona erdirmesi üzerine salon iyice gerildi.
İLK TARTIŞMA İMARDA
Belediye meclisi Aralık ayı görüşmesinde ilk tartışma İmar konularında çıktı. Bir arazinin imar durumunu değiştiren madde görüşülürken CHP’li Belediye Meclis Üyesi Galip Gür, “Biz bu maddeye ret oyu veriyoruz. Burada adrese teslim imar değişikliği yapılıyor” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Gür’e cevap vererek “Ben bu adamı tanımam bilmem bizde vicdan var. Bu meclis şerefiyle görev yapıyor, çamur atamazsınız” dedi. Maddenin görüşülmesi sona bırakıldı.
Ardından tüm maddeler görüşüldükten sonra normal meclis işleyişinde gündem dışı söz almak isteyen CHP’li üye Galip Gür’e Belediye Başkanı Refik Yılmaz izin vermedi ve meclis toplantısını kapattı. Yılmaz, Gür’e “Çamur siyaseti yapmayı bırakacaksınız” derken, Gür ise Yılmaz’a “İşte bu yüzden kaybediyorsunuz” dedi.

SEN KİMSİN TARTIŞMASI
Kadir Erol’da tartışmaya dahil oldu
Meclis bitiminde CHP’li üye Galip Gür basın mensuplarına açıklama yapmak isterken Belediye personelinin bilgisayarını kullanmak istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ise ”Belediye Başkanı meclisi kapattı” sözleri ile memurları uyardı.  Galip Gür’ün ”Sen Kimsin?” çıkışına karşı Erol; “personele talimat veremezsiniz. Sen kimsin memurlara talimat veriyorsun, ne hakla talimat veriyorsun” dedi ve Belediye personeline kapatma talimatı verdi. Galip Gür Erol’a cevap vererek, “Bir daha başkan izin vermeden bu toplantıda konuşursan külahları değişiriz. Ben Belediye Meclis Üyesiyim, sen kimsin” dedi.
Konuyla ilgili CHP’li Belediye Meclis üyeleri basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017