ÜÇ GÜN DEDİN

Aslında, Bursa Büyükşehir ve Gemlik ile alakalı konular CHP ve İyi Parti görüşmelerinde önemli noktaya gelmişti…

Uzak olasılıktı, yine de söylemler başlamıştı.

   İlk dedikodu; Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey olacaktı, ilçelerin bazıları İyi Parti’ye verilecekti. Bozbey’in ”İlçe adaylarını da ben belirlerim” çıkışı, süreci ilk tıkayan etken oldu. Bugünkü durum, Bozbey’in yine aday olacağı, ilçelerde mütabakatın zor olduğu yönünde ama son dakika o da değişebilir.

İkinci dedikodu; Bozbey Nilüfer’den aday olacak, ”Zaten Bursa’da kazanmamız zor” diye içlerinden geçirerek, Bursa Büyükşehir’de İyi Parti’nin adayını desteklemek üzerineydi. Malum Bozbey dışında, Bursa genelinde kazanma ihtimalleri çok da mantıklı değil.  Bu durumda, Bursa’da bulunan tüm ilçelerde, CHP adayı desteklenecekti. Gemlik Belediye Başkan Adayı Dr. Adnan Bıyıklı’nın henüz açıklanmaması bile bununla ilişkilendiriliyor, Gemlik’te Bıyıklı’yı destekleyen isimler de gerim gerim geriliyordu. Bu ihtimal de rafa kalktı. En basitinden Gemlik için konuşmak gerekirse, Adnan Bıyıklı başvurusunu yaptı.

Üçüncü dedikodu; Bursa’da herkes kendi bacağından asılacağı yönünde. CHP’nin elinde olan Nilüfer ve Mudanya gibi ilçelerde durum ne olur bilinmez. Genel merkez müdahale etmedikçe, Bursa’da işler arapsaçı. Gemlik’te ise bugün bir birleşim, karşılık bulur mu? Bugünden sonra zor…

***

ÜÇ GÜN DEDİN, BEŞ GÜN DEDİN

İlk olarak ”Aralık Ay’ı gelmeden açıklanır” demişlerdi Bursa ilçelerinin Belediye Başkan Adayları. Sonra Aralık’ın ilk haftası kesindi. Çok da kesin değilmiş, Bahçeli – Erdoğan görüşmesi devreye girdi. Aslında onlar devreye girmese, açıklanacakmış da. Sonra 15 Aralık’a kalmış Bursa ilçelerinin açıklanması. 15’inde açıklanmasa 22’sinde, o da olmadı 30 Mart kesin açıklanır. Olmadı, ‘siz oyu verin, adayları biz belirleyelim”  derler…

Az daha açıklamazlarsa sokak dedikoduları, millete laf taşımalar, yukarılara iletilen eksikler ve çamurlar devam edecek. Yeterince çirkinleşen dönem, belden aşağıya vurmalarla devam edecek.

***   ***    ***    ***

“Demokrasi ile diktatörlük arasındaki fark; demokraside oy verip sonra emirlere itaat edersiniz, diktatörlükte ise zamanınızı oy vermekle harcamazsınız.”

– Charles Bukowski

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “ÜÇ GÜN DEDİN

  • Aralık 13, 2018 tarihinde, saat 7:34 pm
    Permalink

    Yazıyı çok güzel bağlamışsın Kazım kardeş.Tebrikler ve teşekkürler. .

Yorumlar kapatıldı.