Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezi Açıldı

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Cemil Meriç Kültür Merkezi Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde, Nihat Hatipoğlu’nun sohbet programı ile açıldı.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kurum ve daire müdürleri, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla yapılan açılışta, Kültür Merkezi ile alakalı bilgilendirme yapıldı.

YILMAZ; PROJELERİMİZ MİLLETİMİZE HELAL’İ HOŞ OLSUN

Program Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ”Yoğun programına rağmen davetimizi kırmayan çok değerli hocamız Nihat Hatipoğlu’na teşekkür ediyor, hepinizi selamlıyoruz. Bu salon böyle güzel bir programla, Allah’ın selamı ile başladı. Sonrasında Hatipoğlu hocamızın sohbeti ile istifade ederek ayrılmış olacağız.

Gemlik’in bu salona ihtiyacı vardı. Cumhuriyet Mahallemizde olan salona araçla gitmek zorunda kalıyorduk. Bu salon tüm STK’ların kullanımına ilaç gibi gelecek. Ahşap kullanılarak çok şık oldu, güzel bir salon oldu. 2018 yılının her haftasında bu açılışları yaptık. Balıkpazarı Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi açılışına gün sayıyoruz. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki bu açılışlar bize nasip oluyor. Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili olmak da bize önemli sorumluluk yüklüyor.

Toplu konutlarda kura çekimimizi yaptık. Amacımız 687 TL ile kira öder gibi ev sahibi yapmaktı. Daha kura çekeceğimiz etaplar var. Bir taraftan bin dört yüz konutumuz devam ediyor. Bir yandan sağlık ocaklarımız var.  Gemlik güzel bir yer projelerle daha da güzelleşmiş oluyor. Bu aziz millete projelerimiz helali hoş olsun” dedi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise; ”Gemlik istisnai bir kent. Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri. Cemil Meriç fikir dünyamız için önemli isimlerden birisi. Toplum bilgili olmalı, eğitimli, kültürlü olmalı. Ancak o şekilde çıtası yüksek ve kaliteli insan yetişir. Gemlik’te kültür merkezi önemli eksikti, o da gerçekleştirilmiş oldu. Gemlik bu şekilde daha da statüsü yüksek bir toplum haline gelecek. Bu hizmeti ilçemize kazandıran Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın duası ile açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Nihat Hatipoğlu’nun Gönül Sohbetleri programı ile Cemil Meriç Kültür Merkezi hizmete girdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017