HAKEM SON SANİYE BASKETİNİ GÖZ GÖRE GÖRE SAYMADI

Türkiye Basketbol 2. ligi 9 .hafta karşılaşmasında Gemlik Basketbol ve Samsun Bşb Atakent karşılaştı. Yüksek bir tempoda geçen maçı Samsun BŞB 66 – 67 kazandı. Son Saniyede Adnan’ın tiplediği top potaya girse de, sürenin dolduğu iddia edildi. Videolarda açıkça sürenin dolmadığı görülürken, maç hakemlerinin ilk dakikalardan itibaren tutumu tartışmaların fitilini ateşledi.

İlk periyotta karşılıklı mücadele ve her iki takımında yüksek isabet oranını yakalaması sonucu 18 – 19 Samsun BŞB Atakent’in 18 – 19 üstünlüğüyle sona erdi. 2. periyotun son bitmesine son 5 dakika kala Samsun BŞB Atakent farkı 9 sayıya çıkartınca Gemlik Basketbol koçu Fatih Elbaş’ın mola alarak zamanında müdahalesi sonucu periyotun bitmesine son 3.30’dakika kala farkı 3’e kadar düşürdü. Karşılaşmanın ilk yarısı Samsun BŞB Atakent’in 33 – 36 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 3. periyodunda Samsun Bşb Atakent üstünlüğünü korudu. 4. Periyotta ise, Gemlik Basketbol maçın en iyi oyununu sahaya yansıttı. Seri bir müdafaa anlayışı ve top kapma oranındaki artış sahadaki oyuna yansırken, son 7 dakikada Gemlik Basketbol ve Samsun BŞB Atakent arasındaki fark 2 sayıya kadar indi. Maçın son 0,8’inci saniyesinde Gemlik Basketbol foul atışının ardından Adnan’ın attığı basket sayılmadı. Tartışmalı karar seyirciler tarafından tepkiye yol açarken, Adnan’ın attığı basketin sayılmaması sonucu karşılaşma 67 – 66 Samsun BŞB Atakent’in üstünlüğüyle sona erdi.

BULUT; FEDERASYONA İTİRAZ ETTİK

Gemlik Basketbol Kulüp Başkanı Berkay Bulut, açıkça görülen son saniye basketinin verilmemesi nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonuna itiraz ettiklerini dile getirirken, video ile itiraz ücretini yatırdıklarını dile getirdi. Gözlemci raporunun da basketin geçerli olduğuna yönelik olduğu da tahmin ediliyor. Karar önümüzdeki hafta açıklanacak.

SON SANİYE VİDEOSU

https://www.facebook.com/GemlikManset/posts/708241139545894

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017