GEMLİKLİ BALIKÇILARDAN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Cafer Çelikbilek, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Balıkçılar Derneği Başkanı Cafer Çelikbilek, balıkçı barınaklarında yapmış oldukları yenileme, çevre düzenleme ve modernizasyon çalışmalarından dolayı Başkan Yılmaz’a plaket takdim etti. Gemlik Belediyesinin, Üniversite girişinde bulunan balıkçı barınağında ki estetik ve çevreci yenileme çalışmaları sayesinde balıkçıların temiz hava ve deniz manzarası eşliğinde aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekân dönüştüğünü kaydeden Çelikbilek, barınağın yeni evlenen çiftlerin dış mekân çekimlerinde de uğrak noktası haline geldiğini söyledi. Yüzer iskele sayısının artırılmasıyla tekne ve kayıkları bağlama ve yanaşma yerleri konusunda yaşadıkları sorunun giderildiğini ifade edenÇelikbilek, “Birçok sahil kentinde olmayan bu ayrıcalıkları bizlere sunduğu için, Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, göreve geldiklerinde balıkçı barınağının bakımsızlıktan adeta harabe bir halde olduğunun olduğunu hatırlatarak, “Balıkçı tekneleri kıyıya yanaşamaz hale gelmişti. Deniz kenarında ki derme çatma balıkçı kulübelerinin harabe hali ile görüntü kirliliğine neden oluyordu. Bu kulübeleri yıkarak balıkçılarımızın ağlarını ve malzemelerini muhafaza edebilecekleri depolar oluşturduk. Barınak etrafını da ferforje korunaklarla çevreledik. 7/24 güvenlik hizmetiyle de midye ve trol gibi kaçak avlanmanın da önüne geçilmesini sağladık” dedi.

Peyzaj, çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarıyla da barınağın estetik bir görünüm kazandığını dile getiren Başkan Yılmaz, ahşap kamelyaları, çocuk oyun grupları, oturma ve dinlenme alanlarının yanı sıra Engelsiz Kafe’si ile Gemlikli balıkçıların aileleriyle birlikte rahat, huzurlu, keyifli ve güvenli vakit geçirebilecekleri yepyeni bir yaşam alanına kavuştuğunu söyledi. Kayıkhane mevkiindeki balıkçı kulübelerinin sayısını artıracaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, “Ekmeğini sudan çıkaran balıkçılarımıza yönelik hizmet ve yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Günün anısına çekilen fotoğrafların ardından ziyaret sona erdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017