Genel Merkezden Telefon Gelirse

İyi Parti Genel Başkanı Akşener; ” Bir gün benden gelecek bir telefon ile vicdanınız arasında kalırsanız, vicdanınızı dinleyin” diyeli henüz bir kaç ay olmuşken, Gemlik ve benzeri ilçelerde teşkilatlarına telefon bile açılmadan, adaylarından vazgeçildi.

Adnan Bıyıklı üzerinden eleştiri olsa da, bu dönem sanki sıkıntı doğrudan genel merkezde. Aday olarak açıklanan Bıyıklı, CHP ile yapılan görüşmede, masada koz olarak mı kullanıldı? Eğer kullanıldıysa, Bıyıklı’nın Saadet Partisi adayı olması yanlış mı?

Bunu düşünürken, diğer partileri ve genel merkezlerini de değerlendirelim…

***

Genel Merkezlerin telefonları veya görüşleri, hemen her partide etkilidir aslında. ”Biz özgürüz, tanımayız” deseler de.

CHP adayı Mehmet Uğur Sertaslan, adaylığı yerden göğe hak etti. Uzun zamandır emek verdi. Maddi manevi çok şey kaybetti. Eleştirilen ve yolsuzlukla anılan bir CHP’yi devraldı, önemli aşamaya getirdi. Yine de, Uğur Sertaslan, aylar öncesinde genel merkezden açıklanan isimdi.

*

MHP, seçime girip girmeyeceğini bilmiyordu. Adayı hatta projeleri hazırdı. Saha incelemelerini, eksikleri değerlendirmiş hatta raporlamıştı. Seçimin program ve hazırlık olarak CHP ile beraber Gemlik’te en hazır partisiydi. Genel Merkez ”İttifak” dedi. Yenişehir MHP’ye verildi. Ak Parti tarafından açıklanan Berkay Bulut’a sahip çıktılar. MHP yönetimleri, bu dönem genel merkezi sorgulamadan sahipleniyor. Avantaj mı? Seçim sonucuyla göreceğiz.

*

Ak Parti’de de durum aynı aslında. 10 aday adayı, dedikodular, açıklamalar ve söylemler sokaklarda ardına ardına dillendirilirken, herkes Ak Parti Genel Merkezinin açıklayacağı adaya kilitlenmişti. İlçe ve teşkilat değerlendirmesini baz alıp almadığı bile bilinmiyordu. Son düzlüğe kadar her şey muallaktaydı. Genel Merkezin telefonu, pek çok ismi değiştirdi. Gemlik’te de teşkilat bazında değerlendirme yapılsa, çıkan isim yine Berkay Bulut olacaktı. Orası ayrı konu.

***

Merkezden gelen telefonların dışında, son dönemde bir de sızdırılan konular gündemi oluşturuyor aslında…

Bursa’da bir gazetecinin Berkay Bulut ile alakalı paylaşımları soru işaretlerini beraberinde getirdi. Aynı isim, Şamil Yiğit’in ilçe başkanı adayı olduğu dönemde, tesadüf eseri yine benzer paylaşımlar yapmıştı…

Dedikoduların Gemlik’te önü arkası kesilmiyor… Aslında gazetecinin kaynağı sorgulanmaz da, paylaşımı sadece sosyal medya üzerinden yapınca, ”adam gidip 2015 yılına kadar sosyal medya profilini 2015 yılına kadar inceleyecek değil ya” yorumları yapıldı.

Kendisi incelemediyse, Bulut ile alakalı fotoğraf ve yorumları, malum gazeteciye kim gönderdi?