Sertaslan ve Bozbey Uğurlu Projeleri Anlattı

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan ”Uğurlu Projeler” tanıtım toplantısında Bursa Medyasıyla bir araya geldi. Toplantıda Sertaslan’a CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’de eşlik etti.

BOZBEY; GEMLİK’TE KAZANACAĞIZ

Toplantıda ilk sözü alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey; ”Bursa güney Marmara’nın merkezi olacak. Bursa’nın en büyük sorunu planlama. Planlamayı katılımcı bir şekilde değiştirmek zorundayız. Biz ilçe adaylarımızla bunu gerçekleştirecek yapıya sahibiz. Gemlik’te ipi göğüsleyeceğiz” dedi.

SERTASLAN; DENİZ ULAŞIMINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Ardından söz alan CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Gemlik Bursa’nın çok önemli parçası. Gemlik’ doğru denizi göreceksin sakin şaşırma tabelasını daha çok göreceğiz.  Projelerimizin tamamını gençler ve Gemliklilerden çıkardık. Gemlik denizi kuzey rüzgârına kapalı tek yerdir. Artık Bursalılar, Gemlik’e gelecek. Sahil ve denize yönelik yapacağımız yatırımlar ve deniz ulaşımı ile Bursa’ya ve Gemlik’e değer katacağız. 40 yıl önce Gemlik’te deniz ulaşımı vardı. Bugünse, aynı uygulama yapılamıyor. Gemlik’ten Güzelyalı’ya kadar, diğer bölümde de Narlı’ya kadar deniz ulaşımını sağlayacağız” dedi.

GEMLİK’İN MERKEZİNDE LOJİSTİK DEPOLAMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Sertaslan 2030 yılı planlarında Gemlik Merkezinin lojistik bölge olarak ayrılması ve Turizm’e yer verilmemesine dikkat çekerek, Gemlik’te buna izin vermeyeceklerini ve bunu vatandaşın da duymasını sağlayacaklarını belirtti. Sertaslan sözlerinin devamında; ”İstanbul’un kendi sanayisini ve diğer merkezlerini İstanbul dışında istemesi sonrasında Gemlik’e biçilen rol, lojistik merkez. Bu yapılan planda ‘Turizm bu bölgede öne çıkan sektör durumunda olmayacaktır’ ibaresi beni derin anlamda üzmüştür. İstanbul bu planlamada Bursa’yı yenmiştir. Bizler denizden ve turizmden faydalanacağız” şeklinde konuştu.

DOĞU BÖLGESİNE ÖZEN GÖSTERMELİYİZ

Sertaslan konuşmasının son bölümünde ise Gemlik’in Doğu bölgesinde yapılaşmanın hızla arttığını, Hastane ve o bölgede yapılan toplu konutlar, TOKİ gibi çalışmalarla da bölgenin daha da hareketleneceğine dikkat çekerek; ”Gözümüzün önünde geline bölgeye yönelik çalışma yapma zorunluluğumuz var. Bunlara da ilk olarak toplu taşıma alternatiflerini değerlendirerek yola çıkıyoruz. Martı ve Zeytin adını verdiğimiz raylı sistemlerle, bölge ile merkezi kavuşturacağız. Dereboyunda yapacağımız tramvay hattı, önemli bir alternatif ulaşım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017