ŞUBAT MECLİSİ TAMAMLANDI

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıya gündem maddelerinden daha çok, gündem dışı konuşmalar damga vurdu.

Gemlik Belediye Meclisinde Kuzey İmar Planlarında Ticaret ve Konut Alanları ile alakalı görüşme yapıldı. Genel olarak ticaret ön görülen Kuzey İmar Planlarında, ticaret görünen yerlerde konut yapılamayacağından dolayı, isteğe bağlı ticaret alanı şeklinde plan notu hazırlanarak konunun komisyona gönderilmesi onaylandı. Tam plan bir sonraki oturumda görüşülecek.

ZEYTİNDALI DERNEĞİ KONUSUNDA GERGİNLİK

Mecliste gergin anlar ise Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve CHP Meclis Üyesi Galip Gür arasında yaşandı. Zeytindalı Derneği ile protokol yapılması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi ile alakalı öneride söz alan Galip Gür; ”Bunu sonraki yönetime bıraksak daha iyi olur” dedi. Yılmaz; ”Devlette devamlılık esastır. Hangi yönetim gelirse gelsin, ihtiyaç sahiplerine yardım yapacaktır” şeklinde konuştu. Tartışma devam ederken Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, bir yıl olan protokolü değiştirerek beş yıl olarak onaylandı. Öneri oy çokluğu ile kabul görünce söz alan Gür; ”Bu nedenle aday gösterilmediniz. Çoğunluğu baz alarak bizim önerilerimizi yok saydınız” çıkışında bulundu. Belediye Başkanı Yılmaz ise; ”Allah’ın takdiridir. Bazen şer görülen şeylerde hayır vardır. Tek güç sahibi odur. Bizler de ona inanırız” dedi.

MKS KAPASİTE ARTIŞI

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür ise; ”MKS Marmara, ciddi bir kapasite artırımına gidiyor. Kimyasal ve tehlike içeren üretim yapan bu işletme, bilgilendirme toplantısını Gemlik’te okunan gazetelerden değil de, genel ve Bursa’dan bir gazeteye yapmış. toplantı kaymakamlık makamına bildirildiğine göre Belediye’ye de bildirilmiştir. Halkı bilgilendirmeniz gerekmiyor muydu?” sorusunu sordu. Yine kısa süreli atışmaya dönen konu ile alakalı Yılmaz, sonraki hafta firma yetkililerinin Gemlik Belediye Meclisine davet edebileceklerini gündeme getirdi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017