Gemlik Ülkü Ocakları Çakıroğlu’na yapılana tepki verdi

Gemlik’te bir lisede meydana gelen olayda, Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile alakalı programın duyurusunun okul duvarına asılması sonrasında başlayan olay tepkilere neden oldu.

Öğrencinin okuldaki afişleri asması sonrasında nöbetçi öğretmenin afişi yerinden sökmesi ve afişleri yırtması fitili ateşleyen etken oldu. İzinsiz asılan afişlerde afişin sökülerek yönetime teslim edilmesi gerekirken yırtması sonrasında Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar, Başkanvekili Mehmet Bozkurt ve yöneticileri Okula giderek Çakıroğlu’nun resmini astı ve başında nöbet tuttular.

ÜLKÜ OCAKLARI DUYARLILIĞIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Önceki dönemlerde andımızın kaldırılması sonrasında Üniversite önünde toplanarak andımızı okuyan Ülkü Ocaklılar, Gemlik’te farklı bir okulda Atatürk büstünün kaldırılması sonrasında da tepkilerini dile getirerek okula Atatürk portresi götürmüşlerdi.

Son olarak yaşanan konu ile alakalı değerlendirme yapan Ülkü Ocakları yönetimi; ”Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile alakalı yaşanan olayda, öğrencimiz izin almak için müdür odasına gittiğinde idareciyi bulamamış ve bildirileri asmıştır. Resimlerin izin alınarak tekrar asılması gereken sürece kadar bir itirazımız yoktur. Okulda uzun yıllardır öğretmenlik yapan bir ismin, sınırını aşarak şehidimizin fotoğrafının bulunduğu bildiriyi yırtması ise sabırları taşıran noktadır.

Biz Ülkü Ocaklılar için şehitlerimizin yeri her zaman ayrıdır. Bu nedenle böyle bir tutumu asla kabul edemeyiz. Okul yönetimi ile yaptığımız görüşmede, kendilerinin de yırtılmaması gerektiğini vurgulamasından bizler de memnun olduk. Ardından Şehit Çakıroğlu’nun fotoğrafını okul girişine gün boyunca asarak başında nöbet tuttuk. Bizler konunun takipçisi olacağız. Böyle haddini aşan bir davranış ile alakalı da soruşturma başlatılacağına inanıyoruz” dediler.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017