Listeler Üzerine

Listen mi var? Derdin var…

İktidar Partisi olan Ak Parti, belli isimlere söz vermiş, buna göre sıralama bile yapmıştı. Son günlerde MHP ile birleşmesi üzerine listesini revize etmek zorunda kaldı.

Liste geçtiğimiz dönemde olduğu gibi Ercan Barutçuoğlu ile başladı. Ardından döneminde sağlam muhalefet yapan, Serbest Bölgedeki milyonluk satış ve benzeri konuları mahkemeye taşıyan eski MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, MHP listesinden listede yerini aldı. Ardından bir önceki dönemde mecliste yer alan Aydın Bayraktar listede yer buldu. Listenin sürprizi ise Şamil Yiğit oldu.

MHP’nin listesinde sürpriz isim ise Belediyeden farklı bahanelerle gönderilen, dava açıp geri dönen, ardından kendisi istifa eden mühendis Alparslan Eker’in meclis listesinde seçilecek sırada yer alması oldu… İlahi adalet…

Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz de dikkat çeken isimlerden. Muhtemelen siyasiler içinde en çalışkan isimdi geçtiğimiz dönem. Meclise yansıması olumlu olur…

*

CHP Listesinde önceki dönem mali konuları gündeme getiren ve pek çok konuda da gündem oluşturan Galip Gür ikinci sırada yer aldı. KHK toplantısının yıldızlarından ve bilgisiyle Gemlik’in asıl merak ettiği konuları gündeme Getiren Zeynep Akış Serintürk, bir önceki dönem imar bilgisiyle dikkat çeken Mimar Arzu Karataş da listede yer bulan isimler oldu. Geçen dönem hiç teknik elemanı olmayan ve Mert Dimili’yi İmar Komisyonuna yazmak zorunda kalan CHP, bu dönem teknik eleman fazlası vermiş.

Kontenjanda meclisin hararetli isimlerinden Emir Birgün’ün yanı sıra, Kurşulu’nın belde olduğu zamanlarda Belediye Başkanlığını yapan Bayram Demir’e yer verilmiş. Mert Dimili de yine kontenjandan girmiş listeye.

*

Saadet Partisi liste başında sürpriz yaparak İlçe Başkanları Ahmet Vakkas Yıldız’a yer verdi. Çok farklı isimlerin adı geçmesine rağmen, Yıldız’ın girmesi teşkilat bazında doğrudan kabul görecek hamle oldu. Listede Basketbol adına önemli hizmetler veren İbrahim Tokgöz gibi önemli bir isim de yer alıyor.

Saadet Partisi listesi aşure mantığı ile düzenlenmiş gibi. Farklı tatlardan oluşuyor. Jeoloji mühendisi var örneğin. Çiftçi ve engelli var. İşsiz var listede, işveren de var. Hatırı sayılır kadın üye de var. Bir de listenin olmazsa olmazı Hamza Aygün var tabii ki. Bıyıklı ile farklı sinerjileri var Saadet Partisinin. Söylemleri ise ”Şaibesiz Liste.” Bunu duyunca ister istemez insan soruyor; hangi listede şaibe var?

*

Büyük Birlik Partisi 28 kişilik listeye ulaşamayarak 17 kişilik liste ile başvurusunu yaptı. Onların beklentileri tamamen tepki oyları üzerine. Tepki oluşur mu? Ova bölgesinde oylar bölünebilir mi? Onu saha performansları gösterecek. Hedeflere büyük… 8-10 bin oydan  bahsedenler var içlerinde. Bana çok ihtimal görünmese de, alırlarsa ilk sürprizi bana yapmış olurlar…

****  ****  ***

SAHADA KONUŞULACAKLAR…

Tanıdım kısmının sonuna gelmişken, doğrudan liste eleştirilerine gelelim…

SOLAKSUBAŞI

MHP’nin listesinde Ak Partililer tarafından eleştirilen isim Mahmut Solaksubaşı oldu. Rotary Kulübü üyeliği ve yaşam tarzı üzerine yapılan eleştiriler MHP’lilerde ”Deja-wu” etkisi yarattı. Tüm eleştirilere rağmen, Ak Parti listesinde Mahmut Solaksubaşı adı yazılacak… Bu konuda dürüst olmak lazım. Pek çoğumuzun seçim öncesinde ön yargısı vardı Solaksubaşı ile alakalı. Meclis performansı ve bilgi birikimi, önyargıyı önemli ölçüde aştı.

METİN ASLAN

Diğer eleştirilen isim ise Ak Parti listesinin 14’üncü sırasında yer alan Ağrılılar Dernek Başkanı Metin Aslan. Zamanında Gemlik’e gelen ve İmralı’ya sürekli selam gönderen Ağrı Belediye Başkanına çiçek vermesi, onunla poz vermesi ve ağırlaması sıralama sonrasında gündeme gelen Aslan, özellikle milliyetçi kesim tarafından en çok eleştirilen isim olarak dikkat çekiyor… Eleştiriler aşılır mı? Onu da sahada göreceğiz.

GEMLİK’TE ADAM MI BİTTİ?

CHP ve İyi Parti ortaklığında meclisin 1. sırasına Gemlik’i yok sayarak Bursa’dan Oğuz Hançer’i atadılar. Kurulduğu günden beri dikiş tutturamayan parti yönetimi, Gemlik’i yok saymaya devam etti. Pek çok ismin ayrılmasından sonra kalan üyelerden ise Bursa’dan 1. sıra yazılmasına henüz tepki gelmedi. Gemlik’in 1. sırasına, Bursa’dan isim yazılır mı? Ayıptır…

GÜLER DÖNEMİ AKLIMIZA GELDİ

Saadet Partisi listesinde de tartışılan isim oldu. Fatih Mehmet Güler’in görevden alınma ve alınmadan önceki iddiaların ortaya çıktığı süreçte elinde evraklarla pek çok kapıyı gezen Turan Alkış da, Saadet Partisi listesinde yer aldı. Saadet Partisini destekleyen isimler arasında Fatih Güler’e yakın başka bir ismi görünce akıllar karıştı…

***

KARAR SİZİN…

Bu ahval ve şeraitte, ilçe teşkilatlarının ve il teşkilatlarının tamamen kendi kıstaslarına göre belirlediği isimlere oy vermenizi istiyorlar. Bununla da yetinmeyip desteklemenizi bile bekliyorlar… Karar sizin.