Sertaslan, “Zeytini tekrar sofraların vazgeçilmezi yapacağız”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Cihatlı köyünü ziyaret etti.  Ziyarette köylünün ve köylerin adeta kendi kaderine terk edildiğini de ifade eden Sertaslan, “Köylerimiz bizim için çok kıymetli, çiftçi belediye projemizle köylerimizi tekrar eski haline getirmeye yönelik çalışmalara yapacağız” dedi.

Cihatlı köyü ziyaretinde yoğun ilgiyle karşılanan Sertaslan, köylülülerin ilgisine teşekkür ederek, çiftçi belediye projesini anlattı. Gemlik zeytinini Tüm Türkiye ve dünyadaki üç milyar insanın tanımasını sağlayabileceklerini ifade ederken, zeytini pazarlamada interaktif çağın nimetlerinden de faydalanacaklarını belirtti.

“Belediyenin çiftçilik yapmasının zamanı geldi”

Belediyelerin başarılı tarım uygulamalarının olduğunu ve bu uygulamalardan halkın ve çitçinin de memnun kaldığını ifade eden CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, “Belediyelerimizin çok değerli tarım uygulamaları var. Ovacık Belediyesi tarımdan kazandığı parayla öğrencilerine burs veriyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi her gün çiftçiden aldığı taze sütü vatandaşına ulaştırıyor. Hem çiftçi kazanıyor hem de vatandaş ucuza kaliteli ürün temin ediyor. Biz de Gemlik’te bu uygulamarı gerçekleştirerek Gemlik’in organik ürünlerini öncelikle ilçemizde ardından ise tüm Türkiye’ye tanıtabiliriz” dedi.

“Gemlik zeytinini üç milyar insanla buluşturabiliriz”

İnteraktif çağ ile birlikte alışveriş alışkanlığının da değiştiğini ifade eden Sertaslan, “Özellikle büyükşehirlerde insanların alışveriş alışkanlığı değişti. Vatandaşlarımız artık istediği ürüne ve bilgiye rahatça ulaşabiliyor. Biz de Gemlik zeytinini interaktif ortamda pazarlayıp; Türkiye ve dünyanın her yerindeki insanlara ulaştıracağımız reklamlarla zeytinimizi tanıtıp alışveriş yapmalarını sağlayabiliriz” dedi.

“Lisanslı depoculuk zeytincilik için elzemdir”

Gemlik’in artık lisanslı depoculukla tanışması gerektiğini belirten Sertaslan, “Zeytinde lisanslı depoculuk çok önemli, üreticilerimiz lisanslı depolarda sağlıklı ve güvenli bir ortamda ürünlerini depolayacak daha az fireyle ürünlerini pazarlayabilecek biz bunlara kafa yoran bir belediye olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017