Balıkçılardan Açıklama; Amatör Balıkçılar Satış Yapamaz

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi karşısında bulunan barınakta yapılan toplantı, Mudanya sahil güvenlik grup komutanlığı, 17 ve 25 bot komutanları, ilçe tarım ve su ürünleri sorumlularının katılımıyla gerçekleştirildi.

Gemlik’te balıkçılık ile alakalı uyulması gereken kurallar, kooperatif ve derneklerin yetkileri, kaçak balıkçılık gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer, yetkisi olmadan balık satışı yapanlara tepki gösterdi.

AMATÖR TEKNE BALIK SATAMAZ

Hazer açıklamasında; ”Bir hafta evvel, belediye aracılığıyla oltacılarla anlaşma yapıldı. Belediye aracılığıyla kurulan dernek var, içlerinde resmi balıkçı yok, genelde amatörlerden oluşuyorlar. Kendilerine barınak da tahsis edilmiş. Onlarla yapılan sözleşmede barınakta yer verildi. Biz bu konuyu mahkemeye taşıyacağız. Dernek lokaldir, hiç bir ticari faaliyette bulunamazlar. Amatör tekne balık satamaz, ancak evine götürebilir. Gemport 100 metreden içerisine yasak saha. Bunlar iskeleye yanaşarak tutabiliyor. Bunları da restaurantlara satıyorlar. Bizim resmi balıkçımızın 200 bin tl üzerinde masrafı var, bu paraları kazanamıyoruz. Kayığın isimleri ve plakaları da gözükmesi gerekiyor. Geçimi balıkçılar olan balıkçılara olduğu gibi devlete de zararları var. Plakasız teknelerin Balık satması plakasız korsan taksicilikle eşdeğerdir.

KÖRFEZ’DE HER GECE TROL ÇALIŞIYOR

Bu kişiler balıkçı değil, geneli ek iş olarak yapıyor. Şahıslar iş yerlerine bunları satınca, bizler de ağlarla tuttuğumuz balıkları Bursa’ya yollamak zorunda kalıyoruz. Troller girmeye başlayınca, bölgemizde balık tutamaz olduk. Sahil güvenlikle yaptığımız toplantıda, kaçak avcılığın da önüne geçmek için görüşme yaptık. Yapılan işlem korsan balıkçılıktır. Bu konuda yetkilileri resmi balıkçılara ve devlete sahip çıkmalarını bekliyoruz. Kooperatifin bir ofisi ve toplantı yeri yokken bu anlaşmayı biz kabul etmiyor ve Belediye Başkanını kınıyoruz.” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017