Yerinde Dönüşümü Gemlik İnşaatçıları Yapacak

Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut, Gemlik’te planlanan yerinde dönüşüm ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Yerinde Dönüşüm hamlesi ve projesi ile alakalı öncelikle Gemlik’te bulunan inşaatçıların, kalfaların, inşaat işçilerinin pozitif ayrımcılıkla değerlendirileceğini ifade eden Bulut; ”Gemlik’te yerinde dönüşüm gibi önemli bir hamle yapılacaksa, bunun dönüşü de doğrudan Gemlik esnafına, işçisine ve inşaat sektöründen ekmeğini kazananlara olmalı. Bizler bunu gözetmek zorundayız.

İNŞAAT LOKOMOTİF SEKTÖRDÜR

Pek çok sektörün kendine özgü öncelikleri tabii ki vardır. Bunların yanında inşaat sektörü ise girdi kalemi çok fazla olan lokomotif sektördür. Sektörde müteahhit de, arsa sahibi de, oraya lojistik destek sağlayan firmalar da, işçiler de kazanır. İnşaat sektöründe 300’ün üzerinde girdi bulunuyor. Bunların Gemlik’ten karşılanması, ilçe ekonomisi adına çok önemli bir adım ifade ediyor. Tamamen inşaat sektörü ve bu sektördeki tetikleme ile tüm esnaf ve piyasa nakit devir hızı artacak ve çok ciddi oranla esnaf daha da canlanacaktır. Bizler de bu nedenle, ‘Gemlik’in yerinde dönüşümünü Gemlik yapacak’ diyoruz.

MODERN MİMARİ VE SOSYAL ALANLAR

Gemlik’te geçmişten başlayan yapılaşma sorunları, ilçeyi ciddi anlamda daraltmış durumda. Sosyal donatı alanları ve yaşam alanları konusunda önemli sıkıntılar var. Teknik elemanlarımız bu konularda şimdiden çalışmaya ve çeşitli çözümler üretmeye başladılar. Belediye yönetimine geldikten sonra, bizler de mecliste alacağımız kararlarla bunun altyapısını sağlayacağız.

Gemlik’e önemli katma değer sağlayacak projeler hazırladık. Yerinde Dönüşüm de projelerimizin merkezinde yer alıyor” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017