Sertaslan’dan Büyük İnşaat Buluşması

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan inşaat sektöründe çalışan yaklaşık kırk iş koluyla bir araya gelerek çözüm önerilerini anlattı. İnşaat sektörünün KHK’yla beraber zaten bir kriz yaşadığını ifade ederken, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizinde inşaat sektörünü durma noktasına getirdiğini belirtti. Sertaslan, çözüm önerilerini de anlattı.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan inşaat sektöründeki iş kollarıyla Pırıltı Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıya İlçe Başkanı Cemil Acar’ın yanı sıra çok sayıda inşaat sektörünün temsilcisi katıldı.

Gemlik’le ilgili projeleriyle ilgili sunumlarını gerçekleştiren Sertaslan ulaşımdan, dere ıslahına kadar birçok projemiz mevcut, Ortak aklı önemsediğimiz için biz bu projelere öneri diyoruz. Deniz ve deniz kenarıyla ilgili birçok projemiz mevcut, deniz kenarı evimizin salonu gibidir, en güzel yerimiz burası ama biz sadece manzara olarak kaya görüyoruz. Kocaeli’de seka park diye bir yer var önceden burası da kayaydı ama sonradan yapılan pergulelerle güzel bir görünüme kavuştu. 18 milyon İstanbul yanımızdan akıp gidiyor. Biz turisti buraya çekerek Gemlik’i tekrar vazgeçilmez yapabiliriz.

“Gemlikli firmalarla çalışacağız”

Sertaslan, Gemlik’te bulunan firmalarla çalışmayı ön plana koyacaklarını ifade ederken, “Demir doğrama işi bile Denizli’den bir firmaya verilmiş. Neden Gemlikli bir firmaya verilmedi akıl alacak gibi değil, Bizler Gemlik’te bulunan esnafla birlikte çalışacağız ve esnafımızın Gemlik Belediyesi’nden para kazanmasını sağlayacağız” dedi.

“Birleşince çok güçlü oluyoruz”

Sertaslan Gemlik’te kimsenin haberi olmadan bir gecede KHK çıkartıldığını ve bu KHK’dan en çok inşaat sektörünün etkilendiğini ve vatandaşın evlerinin fiyatının adeta yarısına düştüğünü ifade ederken, “Gemlik’te bir gecede KHK çıktı. Belediye Başkanımız televizyonlara çıkarak Gemlik’teki herkes çok mutlu diye beyanat verdi. Bizler, hepimiz buna karşı çıkarak KHK’yı bulunan taşınma ibaresinin dönüşme olarak değişmesini sağladık. Birleşince çok güçlü oluyoruz” diye konuştu.

“Deprem konusunda samimi değiller”

Sertaslan KHK’nın çıkartılmasının nedeninin deprem olmadığını 2009 yılında yapılan İstanbul İl Çevre Düzeni Planı’ndan sonra Bursa İl Çevre Düzeni Planı’nın yapıldığını bu planda Gemlik’in bir lojistik merkez olduğunu ifade ederken, tüm bu KHK’ların ve Gemlik’te bulunan sosyal hayat eksikliğini buna bağladı. Deprem konusunda samimi bir çalışma bile yapılmadığının altını çizen Sertaslan, “Bu konuyla ilgili kurumları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Kurumlarda gözüken bazı toplanma alanlarına yapılar inşa edilmiş. Depremin tarihini bilemeyiz ama depremden sonra vatandaşlarımız ne yapacak, yemeğini ve suyunu nereden temin edecek ve tuvalet ihtiyacını nerede giderecek gibi çalışmalar yapıyoruz. Depremden iki saat sonra hepimiz depremzede pozisyonundan çıkıp insanı ihtiyaçlarımızı gidermek zorunda kalıyoruz. Kentsel Dönüşüm şart ama 1 Nisan’da deprem olsa ne yapılacak hepsi meçhul; biz bu meçhuliyeti gidermek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Kentsel Dönüşüm Birimi kurulacak”

Sertaslan Gemlik’te içinde jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi, Mimar’ın yanı sıra kentsel dönüşümün en çok insanı kapsadığını ve bu birimde psikolog ve sosyolog’un olacağını bu birimin kendine örnek olarak bir bölge belirleyerek bu bölgede vatandaşların kapılarının zillerini tek tek çalarak ve konuşarak ihtiyaçları belirleyeceğini ve ona göre çalışmalar yapacağını belirten Sertaslan, “Yeni Mahalle Belediyesi’ni ziyaret ederek kentsel dönüşümle ilgili örnekleri inceleme şansımız oldu. Yamaç evler diye bir proje gerçekleştirmişler. İlk önce vatandaşların kapısını çalarak ihtiyaçlarını belirlemişler ve ona göre çalışmalar yapmışlar. Bu çalışmalar sonucunda vatandaşa tekliflerini sunmuşlar. Haklarında açılan tek bir dava yok, biz de böyle yapacağız. Göreve geldiğimizde kuracağımız kentsel dönüşüm birimi vatandaşlarımızın teker teker kapılarına çalarak ihtiyaçlarını belirleyecek ve ona göre çalışmalar yapacak” şeklinde konuştu.

“Belediye’de e-ruhsat dönemi”

Belediye’de ruhsat işlemlerinde sıkıntıların farkında olduklarını ve ruhsat ve imar durumu işini artık çağa uygun olarak hızlandıracaklarının altını çizen Sertaslan, “Belediye’de yaşanan ruhsat sorunlarının farkındayız bu sorunun belediye personeliyle alakası yok belediye personeli sistemi çağa uygun hale getirdiğimiz anda göreceksiniz hizmetlerini daha hızlı gerçekleştirecektir. Artık imar durumunu ve ruhsat başvurusunu internetten yaparak işlemlerinizi hızlandıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017