18 Mart Şehitler Günü Anması Yapıldı

Düzenlenen programa Milletvekili Zafer Işık,  Gemlik Kaymakamı Kemal İnan, Gemlik Garnizon Komutanı Vekili Aziz Sevimli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcügezli şehit aileleri, gaziler katıldı. ve siyasi parti temsilcileri katıldı

Programa çelenk sunma töreni ile başlandı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Veteriner Yüzbaşı İbrahim Alper Uysal gerçekleştirdi.

Uysal’ın konuşması şu şekilde: ”Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden; isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. 104 yıl önce bugün, 18 Mart 1915 Çanakkale Boğazı’nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür bu tarih Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 4768 numaralı kanun ile 2002 yılından itibaren aziz vatanları için kendilerini seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda ‘Şehitler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının şahadeti ve gazilik pahasına kazanılan bu zafer İstiklal Harbimize ve Türkiye Cumhuriyetimize giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşıdır. Şanlı tarihimizde tüm görkemiyle yer alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakârlığın sayısız örneğinin sergilendiği Çanakkale Savaşı; Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin bağımsızlığı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en basit örneklerinden biridir.

Çanakkale Zaferi; Biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağırlarına basıp, oğul ‘seni yetiştirdim, hizmet eyle vatana sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana diyerek cepheye uğurlayan fedakar anaların ve hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana sözleriyle karşılık veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin tarih sahnesine çıkan ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır.

Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden 7’sinden 70’ine kadın ve erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güç ile kurtuluş savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan toprağını kurtarmak için kurtuluş savaşını başlatmışlardır. denildi.

Program sonrasında Gemlik Şehitliği protokol ve şehit aileleri tarafından ziyaret edilerek dualar okundu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017