Sertaslan’dan doğa dostu başkan taahhütnamesine imza

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan Tema Vakfı’nın ‘doğa dostu başkan taahhütnamesini’ imzaladı.

Sertaslan doğaya ve doğal yaşama her zaman önem vereceklerini ifade ederken, ağaçlandırma çalışmalarını da arttıracaklarını belirtti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan imzaladığı taahhütnamenin sadece bir kağıt parçası olmadığını doğa ve insan dostu Gemlik’i hep beraber planlayacaklarını belirtirken, “Gemlik’in marka kent imajına her gittiğimiz yerde vurgu yapıyoruz. Bir şehrin marka kent olması için gerekliliklerinden biri de kişi başına düşen yeşil alan miktarıdır. Gemlik Merkez’de bazı mahallerimiz de ise bu oran neredeyse 0 m2’dir. Gemlik’i eğer turizme açmak istiyorsak, yeni istihdam alanları yaratmak istiyorsak doğayı her zaman ön planda tutmamız gerekir” dedi.

Çiftçi Belediye doğal yaşama öncü olacak

Gemlik’te doğal yaşamın yanı sıra bakılmayan zeytin ağaçlarına da dikkat çeken Sertaslan, “Biz Gemlik Belediyesi’ni çiftçi belediyeye evirmeye çalışacağız. Gemlik’te 2.5 milyon zeytin ağacı varlığı mevcut bunların 800 bin kadarına bakılmıyor. Çiftçi Belediye bakılmayan 800 bin ağaca bakarak doğal yaşamın yanı sıra zeytin ağacı varlığını da koruyacak. Vatandaşlar artık zeytin ağacı yola gitsin de satayım demeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017