Gemlik Sertaslan Dedi

Gemlik’te uzun süredir devam eden seçim çalışmaları tamamlandı ve vatandaşlar sandığa gitti. 8 yıldır Gemlik’i yöneten Ak Parti seçimi kaybetti. Seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre 47,50 oy oranıyla Mehmet Uğur Sertaslan kazandı. Cumhur İttifakı Ak Parti Adayı Berkay Bulut ise %43,39 oyda kaldı.

OVADA OY ARTIRDI

CHP Gemlik’in ova bölgesinde genelde düşük oy alırken, bu seçimlerde bölgedeki sandıklarda oylarını yükselterek seçimi kazanacağının sinyallerini verdi. Gemlik’te çok farklı bölgeden oy alan Sertaslan, CHP ve İYİ Parti’nin genel seçimdeki toplum oyundan fazla oy alarak seçimi kazandı.

SERTASLAN; KUTLAMA DEĞİL ÇALIŞMA

Seçimi kazanan CHP adayı Mehmet Uğur Sertaslan, seçim sonuçlarının Gemlik’e hayırlı olmasını dilerken, diğer adayları da ziyaret edeceğini vurguladı. Sertaslan; ”Bu inancı olan insanların mücadelesiydi. Bütün konuşmalarımda 81 vilayet vurgusunu yaptım. 109 bin 494 insanımızı kucaklamadan barışamayız. Bu akşam buradan gittiğimizde, bulun komşularınızdan diğer partilere oy verenlere sarılın. Kardeş gibi yaşayabiliriz. Artık Milli bayramlarımızın kutlandığı, kardeşlik türkülerinin söylendiği bir ilçe olacağız” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017