Gemlik Belediyesinde Encümen ve Komisyonların seçimi yapıldı

31 Mart Seçimlerinden sonra oluşan Gemlik Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Başkanlığında açıldı. Tam katılım sağlanan toplantıda, encümen üyeleri ve komisyonlar seçildi.

İTTİFAKLAR PARTİLERİNE AYRILDI

Mahalli İdareler Seçimlerine ortak giren Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri, belediye meclisinde kendi gruplarına ayrıldı. Yeni dağılımda CHP 16 + 1 (Belediye Başkanı), Ak Parti 8, MHP 5 İyi Parti 2 üyeyle temsil edilecek.

Seyirciler ve basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği salonun artık toplantılara yetmediğini belirten Belediye Başkanı Sertaslan; ”Seçimler ve yeni belediye meclisimiz Gemlik’e hayırlı, uğurlu olsun. Grup konuşmaları gündem maddelerinin sonrasına alınmıştı. Biz bu dönem değişiklik yapıyoruz, yine önceki gibi gündem öncesinde siyasi partilerimiz söz alabilecekler. Kimsenin konuşmasından rahatsız olmayacağız” dedi.

Ak Parti Grubu adına söz alan Ercan Barutçuoğlu; ”31 Mart seçimlerinde uyumlu bir süreç yaşadık. Saygı ve sevgi boyutunda geçti. Seçilen meclisimizin hayırlı olmasını diliyoruz. Amacımız partizanlık değildir. Büyükşehir’in de partimizde olduğunu düşündüğümüzde Gemlik’in yararına çalışacağız. Halkımızın vermiş olduğu karar başımızın üstündedir”dedi.

MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu ise, ”Gemlik’in gelecek beş yılını; başta sayın belediye başkanımıza ve değerli meclis üyelerimize yüksek katılımları ile emanet eden Gemlikli hemşerilerimize şahsım ve milliyetçi hareket Partisi grubu adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.

Milliyetçi Hareket Partisi, hemşerilerimizin kendisine yüklemiş olduğu görevi yüksek sorumluluk bilinci ile geçtiğimiz dönemlerde lâyıkıyla yerine getirmiştir. İnşallah bu dönemde de almış olduğu bu sorumluluğu lâyıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacaktır Bu dönemde halkımız bize muhalefet görevini yani denetim görevini vermiş bulunmaktadır biz bu görevimizi sağduyu içerisinde Gemlik’in menfaatine olduğuna inandığımız her konuda partizanlık yapmaksızın gereken her türlü desteği vereceğimizden, Gemlik’in zararına olduğunu düşündüğümüz her hususu da müzakere ederek ve bunun neticesinde gereken müdahaleyi yapacağımızdan herkesin emin olmasını isteriz” dedi.

Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Mert Dimili ise; ”2019-2024 hizmet döneminin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Gemlik’te parti ayrımı yapmadan çalışacak, eşit hizmeti sunacağımızı taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.

ENCÜMENE CUMHUR İTTİFAKINDAN ÜYE

Gemlik Belediye Meclisinde gündem maddeleri öncesinde encümen ve komisyonların seçimi yapıldı. Encümen üyeliklerinde çoğunluk CHP’de olduğundan doğrudan 3 üyeyi de belirleme yetkisi bulunmasına rağmen Cumhur İttifakından bir üyeyi de encümene dahil ettiler. Encümen Mert Dimili, Tekin Rama ve Aydın Bayraktar isimlerinden oluştu.

KOMİSYONLAR ŞEKİLLENDİ

Gemlik Belediye Meclisinde 1 yıllığına seçilen komisyonlar ise şu şekilde oluştu;

Plan Bütçe Komisyonu; Songül Şanlı, Nihat Çetin, Tefik Kaldırım, Aydın Bayraktar, Emrah Keskinden.

İmar Komisyonu; Arzu Karataş, Mert Dimili, Durmuş Uslu, Şamil Yiğit, Mehmet Öksüz.

Milli Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu; Sedat Özer, Fatih Aydın, Mahir Dağ, Elif Acar, Alparslan Eker.

Çevre Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu; Bülent Çiçek, Durmuş Uslu, Sedat Akkuş, Şükran Ersöz, Osman Durdu.

Hukuk Komisyonu; Mert Dimili, Sedat Özer, Songül Şanlı, Ümit Güler, Osman Durdu.

Tarım, Balıkçılık ve Turizm Komisyonu; Mustafa Kaynatma, Tefik Kaldırım, Nihat Çetin, Ercan Barutçuoğlu, Mahmut Solaksubaşı.

Doğan Afetler ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu; Songül Şanlı, Durmuş Uslu, Fatih Aydın, Dursun Yavuz, Alparslan Eker.

Komisyonlarla birlikte Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Belediyeler Birliğine de temsilciler seçildi. Marmara Belediyeler Birliğinde Bülent Çiçek ve Fatih Aydın temsilci olurken, Bursa Belediyeler Birliğinde ise; Galip Gür, Tefik Kaldırım ve Mahir Dağ temsilci olarak belirlendi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017