Gemlikli Kore Gazisini Kaybetti

Gemlik’imizin Kore Gazilerinden Mustafa Sarı (90) yaşama veda etti. İlçemizin 60 yıllık merhum sakininin askeri cenaze töreni 19 Haziran Çarşamba günü öğle namazına müteakip düzenlenecek.

Gemlik’te kimilerinin postacı, kimilerinin kahveci, tekelci, pazarcı diye bildiği, ömrünün son yıllarına kadar farklı pek çok iş deneyimi bulunan Kore Gazisi Mustafa Sarı dün akşam, yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 1950-1953 Kore Savaşı’nda Türkiye adına vatanına hizmet eden, memleketten gelen mektubu okurken kurşunun miğferinden sıyırdığı anı pek çok kuşağın dinlediği değerli dedemizin cenaze töreni Çarşamba günü öğle namazına müteakip Merkez Asım Kocabıyık camiinde gerçekleşecek.

Bir Gemlik aşığı olan Mustafa Sarı aslen İnegöl’ün Hamamlı Köyü’ndendir. Meslek hayatına atlı postacı olarak başlamış, Mudanya’da gazoz fabrikası, Gemlik’te kahveler zinciri işletmiş, Pırpır’ı ile Tekel’e lojistik hizmet sağlamış, pazarcılık yapmış Mustafa Sarı, merhum Emine Sarı’nın eşi, belediye çalışanlarından merhum Sedat Sarı’nın babasıdır. Sadiye ve Sevim adında iki kızı olan, 3 çocuk babası Sarı, 7 torun sahibidir. (Muammer Berber, Meral ve Nihal Berber, Muzaffer Sarı, Neşe Sarı, Eda ve Oya Eşenli)

Edebiyata ve şiire düşkün olan ve büyüdüğü dönemin halk ozanlarından etkilenen tarzıyla hayatı boyunca pek çok şiir yazan Gazi Mustafa Sarı’nın anısına birkaç şiirini paylaşıyoruz.

ÖLÜM
Ölüm ardıma düşüp de yanılma
Var git ölüm bir zamanlar yine gel

Akıbet alırsın komazsın beni
Var git ölüm bir zamanlar yine gel

Mustafa der ki derdim pek büyük
Bahçelerde bülbüller şakıyıp öter
Eşim Emine’yi dün aldın, yeter
Var git ölüm bir zamanlar yine gel

BABAM
Evimizin direği
Altın gibi yüreği
Eşek gibi çalışır
Sanki sağmal ineği

Ona biz baba deriz
O getirir biz yeriz
Bulamayız dünyada
Onun gibi bir keriz

Varlık yokluk bilmeyiz
Sıramızı vermeyiz
Siparişler gelmezse
Babamızı sevmeyiz

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017