Yıkılacak Denilen Hükumet Konağına Dış Cephe Kaplaması

Gemlik Hükumet Konağı ile alakalı uzun süredir yıkılacağı yönünde çalışmalar yapılırken, dış cephe kaplaması yapımı da soru işaretlerini beraberinde getirdi. Dış cephe kaplamasının hazırlandığı günlerde de, yaşanan ölüm olayı da, dikkatleri yeniden hükumet konağına çekmiş oldu.

MEYDAN PROJELERİNDE HÜKÜMET KONAĞI YOK

Gerek Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve tanıtılan Meydan Projesinde, gerekse Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmalarda hükümet konağının olmadığı göz önüne alındığında, yapılan dış cephe kaplaması çalışmasının, önümüzdeki dönem kullanılmayacağı düşünülen bir bina adına önemli israf olduğu düşünülüyor.

KAYMAKAMLIK BELEDİYEDEN TALEP ETMİŞ

Binanın dış cephe kaplamasının Gemlik Belediyesi tarafından yaptırıldığı belirtilirken, talebin de Gemlik Kaymakamlığından geldiği öğrenildi. Geçtiğimiz dönemde sağlamlaştırma çalışmaları yapılan binanın, depreme ne kadar dayanıklı olduğu ve ne kadar sağlam olduğu ile alakalı soru işaretleri de devam ediyor.

BİNANIN ÖMRÜ NE KADAR?

Yakın zamanda yeni hükümet konağının yapılmayacağı düşülürken, hem depremsellik, hem de şehir estetiği adına Hükümet Konağının başka bir yere nakledilmesi ile alakalı talep, uzun zamandır Gemlik gündemini meşgul ediyor. 1999 depremi sonrasında da dayanıklılığı sorgulanan binaya yapılan masraflar ise bütünüyle israf olarak algılanıyor.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017