MHP ‘li Durdu, “Gemlik Önümüzdeki 15 Ay Nadasa Çekilecektir”

MHP Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Durdu’nun Meclis konuşmasında şu konulara değindi. Durdu, bütçe  değerlendirmelerimizin sonucunda maalesef bizlerde hasıl olan kanaat şudur. Gemlik Önümüzdeki 15 ay nadasa çekilecektir” dedi.

Durdu’nun meclis konuşması şu şekilde,  Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum Gemlik belediye Başkanlığının hazırlamış olduğu 2020 performans programı ile alakalı söz almış bulunmaktayım .Öncelikle Milletimizin ve Devletimizin bekası adına yapılan Barıs Pınarı Harekatında Kahraman Güvenlik lerimize minnet be şükranyduygularımızı ifade ederiz. Harekatın ülkemize ve Bölgemize huzur getirmesini Cenab-ı Hakdan dileriz.

Uğurlu projeler girişi ile sunulan 2020 performans programı ile alakalı gözlem tespit telkin Ve tavsiyelerimizi sayın başkan ve değerli meclis üyeleri arkadaşlarımızla paylaşacağım Bu paylaşımlardaki amacımız  gerçek manada hak ettiği yere gelmesi gerçekten zeytinin başkenti olabilmesi ve Marmara’nın incisi olması içindir.

E belediyenin gerekliliği : kişi ve kurumların yerel yönetimlerden beklentileri belediye hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik daha düzenli ve sağlıklı bir çevre düzenli bir trafik  yol yollarda yönlendirme vergi ve harç ödemelerinde  hız afet halinde hızlı etkin ve yararlı bir müdahale imar işlerinde hız yetkili kişilere sorunu anlatabilme ulaşabilme gibi temel talep olarak konuyu gündeme getirdik ancak maalesef bu talebimiz 2020 yılı bütçesinde ve performans programında yerini almamıştır,bunun sebebini de anlayabilmiş değiliz .

Üniversite şehri olmasını hayal ettiğimiz Gemlik için Bir yatırım programını maalesef performansda böylesi bir hedef ve amacı göremedik .

sağlık işleri müdürlüğümüz ün ihtiyaç sahibi olupta yatağa bağlı olan hastalara Sosyal hizmetler müdürlüğü ile birlikte bakım eğitim ve psikolojik destek hizmetlerinin verilmesini ifade etmekte Bu değerli ve önemli bir görev için  yeterli kadromuz varmıdır yoksa kadro ihdas edilecekmidir yine her birimizi en canımızdan ilgilendiren ve geçenlerde belediyemizde yaşanan üzücü olayın da müsebbibi olan birçok arkadaşımızın vefatına  sebep olan olan madde bağımlılığı ile alakalı sadece doküman bildiri ve afiş mi daha atacağız ve bunun için sadece 10.000 liralık bütçemi ayıracağız.

Zabıta müdürlüğümüzün faaliyet ve göstergelerine baktığımızda belediyemiz de mevcut pazar yerlerinde denetimlerin gerçekleştirilmesi bölümünde şunu sormak istiyorum etiket denetimlerinin nasıl ve ne şekilde düzenlendiğini öğrenmek istiyorum bazı Pazarcı esnafının etiketlerle Vatandaşı göz yanılmasıyla aldattığını gözlemlemekteyiz.

Temizlik işleri müdürlüğümüzün 2018 yılında 20 adet yeraltı çöp konteynırı montajı yapılarak faaliyete geçirildiğini ifade etmektedir, bunu memnuniyetle karşılıyoruz bu sayının her yıl on adet değilde 20 şer adet yapılarak şehrin uygun olan her tarafına yapılarak şehrimizden temiz şehir görünümü kazandırarak şehrimize bir değer katmasını bekliyoruz. Temizlik işleri müdürlüğümüzce kamu kurum ve kuruluşlarında temizlik hizmeti verdiğini ifade etmiştir ibadethanelerde senede kaç sefer temizlik yapılmaktadır okullarımızdaki boya ve badana giderleri okul aile birlikleri aracılığıyla öğrenci velileri tarafından karşılanmaktadır bu hizmeti Gemlik belediyesi temizlik işleri müdürlüğümüzce yapılması daha uygun olmaz mı?

Park bahçeler müdürlüğü içinde kırsal kalkınma birimi kurulması doğru bulmaktayız  seçilen belediye yönetiminin 2020 sonuna kadar yani 21 aylık dönem içersinde kırsal kalkınma ya Gemlik zeytininın coğrafi işaret belgesinin tanıtımı ile alakalı bir faaliyetin olmamasını anlamış değiliz. Şehrimizin simgesi olan zeytin ve zeytin ağacının yollarda orta refüjlerde ve parklarda çoğalmasını sağlamaktaki hedefiniz on adet zeytin ağacı dikimi midir neden 10 ağaç ile  sınırlı tutulmuştur Bu sayı zeytinin başkenti için az değil mi yine 21 aylık bu periyotta toprağın ,zeytinin ,zeytin yaprak ve çiçeğinin  vs analizlerinin yapılabileceği  laboratuvar kurularak Gemlik zeytin üreticisinin ve köylümüzün çevre il ve ilçelere giderek bu işlemleri yaptırma zahmetini ortadan kaldırmayı planlamamış olmamanızı performans programında yer vermeyişinizi sebebi ne olabilir lisanslı zeytin depolarının planlanması ve oluşmasıyla alakalı performansta açıklayıcı ve tatmin edici bir bilgiye yer verilmemiştir.

Yine performans programında amatör Spor kulüplerinin sayısı 2018’de 18 iken 2020’de de 18 Spor kulübümüz var olduğu gösterilmekte ancak malzeme desteği alan 2018’de 700 kişi iken 2020 yılında bu sayı beş yüze indiği gözükmekte bunun sebebini de anlamış değiliz. İlçemizde faaliyet gösteren en önemli spor kulüplerinden olan ve salon sporlarına ve çeşitli spor dallarında da hizmet veren belediye Spor kulübümüzle alakalı performansta bir düşüş olduğu gözlenmekte bunun sebebi nedir Halen belediye Spor kulübü Yeni başkan ve yönetiminin oluşumuyla alakalı nasıl bir yol izlediğiniz bilinmemektedir.

Emlak istimlak müdürlüğümüzce kamulaştırma performansları %100 memnuniyet gösterilmekte ancak vatandaş nezdinde biz böyle bir memnuniyeti gözlemliyemedik bugüne kadar alınmış olan kamulaştırma kararları ile alakalı envanteri yeniden güncellemeyi gerekli görüyoruz derelerimiz son derece bakımsız düzensiz çevreyi rahatsız edici sinek ve yoğun pis kokularla çok kötü bir görünüm sergilemektedir bunla alakalı kısa vadede çözümleriniz varmıdır Park bahçelerimiz bakımsız güvensiz ve karanlıktır bunla alakalı ne yapmayı düşünüyorsunuz 696 sayılı KHK kapsamında belirlenen rezerve alanlarının yüzölçümü ne kadar dır bu adamlarla alakalı nasıl bir çalışma düşünüyorsunuz Gemlik belediyesinin ve Gemlik halkı bu alanlardan istifade edebilecek mi edeceksen nasıl bir istifade sağlayacaktır 21 aylık bir zaman diliminde ilçe girişi ile alakalı bir somut faaliyet amaç ve hedefi performans programında göremedik bununla alakalı ne düşünüyorsunuz yine performans programında anlaşılmaktadır ki iskele meydanı mı 15 Temmuz demokrasi meydanı mı bu noktada halen kafa karışıklığı yaşadığınız gözlemlemekte bu konuyla alakalı bir karar vermeyi düşünüyor musunuz.

Terme termal turizm merkezi ile alakalı daha önce mülkiyeti Gemlik belediyesine ait olan ancak sonra Büyükşehir’e devredilen terme kaplıcamızın yeniden Gemlik belediyesine devri ve bu alanın yap işlet Devret modeli ile modern bir tesis yapmayı uygun bulur musunuz .

Ve yine maalesef ilçemizin  hiçbir bölgesinde ne balık satışı ile alakalı ne de balık pişirme ve balık lokantaları ile alakalı bir hedef bir performansa rastlayamadık bu konuda kısa vadede ne düşünüyorsunuz 21 ay Gemlik halkı sağlıklı ve lezzetli bir balık alıp tüketemeyecek mi performans programında bu konuyla alakalı bir şey yapacak mısınız.

Kültür işleri müdürlüğümüz 2018 yılında 230 adet kültür gezileri düzenlemiş ama her nedense 2020 yılında bu kültür gezileri sayısı 70’e düşmüş yani baktığımız zaman yaklaşık üçte 2. azalma var bunun sebebi nedir.

Yine 21 ay içersinde bir fen lisesi bir endüstri meslek lisesinin temelinin atılmasını göremiyecekmiyiz Bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Hukuk işleri müdürlüğümüz 2018 -19 ve 20 yıllarında kurum lehine sonuçlanan dava oranında göstermiş ancak kurum aleyhine sonuçlanan davalardan hiç bahsetmemiştir hukuk  hukuk işleri müdürlüğümüz imkanları ölçüsünde belediyemizin rutin işlerine bakabilir ancak özel ve spesifik davalarda belediyemiz dışarıdan da alanında uzmanlaşmış hukuk bürolarından hizmet satın alabilmeli bu konuda ne düşünüyorsunuz aksi halde belediyemiz aleyhine sonuçlanan davaların kamu zararına sebep verecektir .

Bütün bu değerlendirmelerimizin sonucunda maalesef bizlerde hasıl olan kanaat şudur. Gemlik Önümüzdeki 15 ay nadasa çekilecektir inşallah bu 15 ay sonrası daha verimli daha bereketli günler görürüz. Bu bütçe sizin ilk bütçeniz olacağı için bu konuda size bir pozitif katkı sağlamak adına bu bütçeye evet oyu kullanacağız ancak 2021 yılındada ne yaptığınızı nasıl yaptığınızı inşallah tekrar meclisde enine boyuna hep birlikte değerlendireceğiz bu itibarla 2020 yılı bütçesinin ve performans programının başarılı olmasını diler emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da teşekkürler ederiz.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017