Reha Özcan; Maymunluğun Bittiği Yerde Oyunculuk Başlar

Son dönemde gündeme sıkça gelen ”Mucize Doktor” isimli dizide Başhekim Adil Hoca rolüyle dikkat çeken ünlü oyuncu Reha Özcan, Gemlik’in Umurbey Mahallesinde bulunan TemaFen Kolejinde öğrencilerle bir araya geldi.
Oyunculuk ve mesleki tercihler ile alakalı pek çok konuya değinen Özcan, bir dönem Gemlik’te yaşadığını ve Gemlik’te olmanın kendisine ayrı bir mutluluk verdiğinin de altını çizdi.
İlk olarak eğitim konusuna değinen Özcan; ”Eğitim kişiye özel olmalı. Sanırım Finlandiya dışında her ülkede eğitim bu şekilde veriliyor. Daha çok konuşmaya, paylaşmaya, öğrendiklerini hayatın içinde uygulamaya ben 35 yaşımda başladım.
Her şeyi taklitle anlatıyoruz. Abartıyor ve duygusal bakıyoruz. Bu de gerçekçilikten bizleri uzaklaştırıyor. Yine 35 yaşımda bir şeye uyandım, maymunluğun bittiği yerde oyunculuk başlıyor.
Konservatuarda dört buçuk sene hocalık yapmama rağmen, eğitim almaya devam ediyorum. Bizde yaptığını gösterme hastalığı var. Oyunculukta da aynı şekilde” dedi.
MUCİZE DOKTOR DİZİSİNİ TANER ÖLMEZ İÇİN TERCİH ETTİM
Dizi ile alakalı soruya da cevap veren Reha Özcan; ”Bizim umuda ihtiyacımız var. Ötekileştiren, uzaklaştıran, fiziki anlamda yokmuş gibi sayılan insanları göstermemiz lazım ki umut olsun. Mucize Doktor bu anlamda çok özeldi. Dedim ‘boş verin, Ali gibi oyuncuyu bulamazsınız’ diye düşündüm. Başka bir rol ile görüşüyordum. Taner Ölmez’in oynadığını duyunca, hepsini iptal etmelerini söyledim ve kabul ettim.
Gelen işleri çok seçiyorum. Sinemayı da, tiyatroyu da seçerek kabul ediyorum. Topluma faydası, baş kaldırışı veya önerisi olmalı” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017