Yerim Atatürkçülüğünüzü

Atatürk desenli tee-shirt modası var bu sıra…

Atatürk desenli çakmaklar,

Atatürk rozetleri, bayraklar, flamalar.

Sosyal medya profilleri Ulu Önder’in fotoğrafları ile süslü.

”Şerefine Atam” yazarak fotoğrafının etrafında iki kadehi paylaşan embesiller de var.

Şekil olarak genelimiz Atatürkçüyüz de, ”Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözünü hiç anlayamadık…

***

Atatürk’e mülteci diyen, ne alakaysa ”Aktivist Yazar” olarak tanınan Tuğrul Süleymanoğlu Gemlik’e geldi. Salonda yer yok gibiydi. Pek çok kesim konferans salonundaydı. Benzer yazarlar geldiğinde, genelde salonlar dolu oluyor…

***

Gemlik Kent Konseyi’nin en olumlu bulduğum ayağı Gençlik Konseyidir. ”Günümüzde Atatürk” adlı önemli bir konferans düzenlediler. Prof. Dr. Özcan Yeniçeri gibi önemli bir isim vardı konferansta. Bağımlılık Paradigmaları kitabı ile Atatürk’ün düşünce tarzını bağdaştıran güzel bir konuşma yaptı. Yunus Temiz moderatörlüğünü üstlenmişti programın. Tarihçi Mustafa Solak da konferanstaydı…

Önemli şeyler konuşulacaktı da, salonun atmosferi ne katılımcılarda, ne gelen vatandaşlarda enerji bırakmadı.

***

Boş salona düzenlendi konferans.

Belediye Başkanı, CHP ve MHP’nin ilçe başkanları, gençlik meclisinin ve kent konseyinin bir kaç üyesi. ADD üyelerinin küçük bir kısmı salondaydı.

Adını bile duymadığım sanatçıların Gemlik’teki konserlerine gelip saatlerce bekleyenler yoktu salonda.

Belediye görevlisi veya CHP’de üye olup, etkinliklerde ”Görevli” kartları ile tuhaf havalara giren ve kendini yetkili hissedenler de yoktu salonda.

Sosyal Medya Atatürkçüleri de yoktu.

Meclis üyelerinin çoğu yoktu. Partilerin üyeleri yoktu. Romanya heyetinin peşinde daha çok meclis üyesi vardı mesela.

Kent Konseyi üyelerinin büyük kısmı, hatta seçiminde oy kullananlar bile yoktu. Konser esnasında malum retaurantta daha çok Kent Konseyi Üyesi vardı.

Günümüzdeki Atatürk’ü anlayabileceğimiz ve fikirler üzerine tartışabileceğimiz böyle bir fırsat vardı ama kimseler yoktu.

Anladık ki, bizler ilçe olarak Atatürk’ü şeklen seviyoruz, fikirleri umurumuzda değil. Konsere Atatürk tee-shirt ü ile gelmek, paylaşım yapmakla olmaz. Anlamak, öğrenmek lazım.

Velhasıl; yerim sizin Atatürkçülüğünüzü…

 

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017