Kurşunlu Limanından Evrak Eksiği Olan Yatlara Operasyon

Gemlik’in Kurşunlu Mahallesinde, liman bölgesinde bulunan Balıkçı Barınağında bağlı yat ve teknelerden, evrak ve ruhsat eksiği bulunanlar kaldırıldı. Vinç vasıtası ile denizden alınan tekneler, tırlara yüklenerek Yed-i Emin otoparkına götürüldü.

Bursa Valiliği ve Gemlik Kaymakamlığı öncülüğünde yapılan çalışmada, evrak eksiği bulunan ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen yat ve teknelere yönelik çalışma başlatıldı. Yükümlülüklerini yerine gitmeyen yat ve teknelere ilk olarak tebligat yapılırken, 15 gün önce yapılan tebligatlara cevap vermeyen yat ve tekne sahipleri de aranarak, eksiklerini gidermeleri için uyarıldı. Bu uyarılardan da sonuç alınamayınca, yat ve tekneler kaldırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kurşunlu Jandarma Karakol Komutanlığı gözetiminde yapılan çalışmada, 6 yat, 20 civarında da sahipsiz tekne barınaktan çıkarıldı.

ÇALIŞMAR KIYILARDA DEVAM EDECEK

Kurşunlu girişinden, Narlı çıkışına kadar Gemlik sahil bandında da, izin verilen yerler dışına çekilen veya bağlanan tekneler ve ruhsatsız ve evrak eksiği olan teknelerin kaldırılma çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. herhangi bir tebligatın da gerekmediği uygulama sonrasında, sahillerin halkın kullanımı için daha sağlıklı hale getirileceği kaydedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017