Kumla Kadın Girişimciler, 8 Mart’ta Açılışını Yaptı

Gemlik Küçükkumla Mahallesinde bulunan ev hanımları tarafından oluşturulan Kumla Kadın Girişimciler Kooperatifinin açılışı, 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününde yapıldı.

Harabe halinde olan Eski Küçük Kumla Okulunun restore edilmesiyle Kumlalı kadınlara kazandırılan binada, yöresel ve ev yapımı ürünlerle hizmet verilecek. Özellikle Kumla’nın yaz popülasyonu göz önüne alındığında, bölge adına uğrak yerlerinden biri olması beklenen kooperatif binasının açılışına Gemlik’ten önemli katılım oldu.

Açılış programında Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, STK ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da yerlerini aldı.

Kumla Kadın Girişimciler yönetimi tarafından bugüne kadar kendilerine destek olanlara yapılan teşekkür konuşmasının ardından söz alan Küçük Kumla Muhtarı Kazım Ata, kooperatife kuruluş aşamasında destek olanlara teşekkür ederken, Kumla Kadın Girişimciler üyelerinin eşlerine de teşekkür etmeyi unutmadı.

BARIŞ VE HUZURA KADINLARIMIZDAN BAŞLADIK

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Gemlik’te göreve başladığımızda, sadece Narlı’da kadın girişimciler vardı. Bugün ise köyden mahalleye dönen yerleşimlerimizde bulunan kadınlarımız inisiyatif olarak bu çalışmaları başlattılar. Bizler de elimizden gelen desteği veriyoruz. Gemlik’in huzurun ve barışın kenti olacağını söylemiştik. Barışmaya kadınlarımızdan başladık. Girişimci grubu sayısının her bölgede bir tanesi olmasını istiyoruz. Bir tek şey istiyoruz, kavga etmeyecekler. Bunun için yanlarındayız. Ayaklarının üzerine basabilsinler, çocuklarını hür ve özgür durumda yetiştirmesi için yanlarındayız” şeklinde konuştu.

KADINLARIN EMEKLİLİĞİ DE YOK

Ardından söz alan Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez; ”Kadın olarak çalışmak zor. Ben erkek olarak dünyaya geldiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Kadınlar için bunlar daha zor. Kadınlarımızın işi bitiyor mu? Bitmiyor. Sabah kalkınca başlıyor ve emekliliği de yok. Bu anlamda kadınlarımıza teşekkür ediyoruz ve Dünya Kadınlar Günlerini kutluyoruz. Kadınlarımız ne kadar çok sosyal ve ekonomik yaşamın içine girerse, dünyamız o kadar yaşanır olacaktır. Kadın girişimcilerimiz bu nedenle önemli” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile Kumla Kadın Girişimciler Kooperatifinin açılışı yapıldı.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017