Umurbey’de atıklarla gelen doğa katliamı

Gemlik’in Umurbey Mahallesinde, çeşitli bölgelerde atıklarla oluşan görüntü, aynı zamanda doğaya da ciddi zarar veriyor. Umurbey’in Aytepe bölgesi ve poligon yolunda aralıklarla hem evsel atık, hem de inşaat atıklarının bırakıldığı gözlendi.

İNŞAAT VE TADİLAT ATIKLARI DA VAR

Gemlik’in doğa ile iç içe olan mahallesi olan Umurbey Mahallesinde, yol kenarlarında bulunan ormanlara ulaşacak şekilde dökülen atıklar, hem görsel, hem de çevresel kirlilik oluşturuyor. Dökümü yasak olmasının yanı sıra, ayrıştırılmadan atılmaması gereken hafriyat atıkları da çevrede göze çarpıyor. Bir kısmının dökülürken ağaçları eğdiği ve bazılarına tamamen yok ettiği görülürken, farklı zamanlarda bölgelere atık döküldüğü belirtiliyor.

ÇÖPLÜK OLMUŞ

Hafriyat, inşaat ve evsel atıkların yanı sıra, vatandaşların da oluşturduğu kirlilik, bölgeyi adeta çöplüğe çevirmiş durumda. Plastik ürünlerin 500 ila 1000 yıl arasında doğada kaybolmadığı düşünüldüğünde, çevreye saçılan atıkların ne denli zarar vereceği tahmin edilebiliyor. Atıkların arasında bulunan straforların ise 5000 yıl ile Bir milyon yıl arasında doğada kaybolduğu ön görülüyor.

KAMERA SİSTEMİ VE TAKİP

Umurbey Mahallesinde bulunan vatandaşlar, Aytepe çıkışı, Umurbey girişi ve Poligon yoluna kamera koyulması durumunda, atıkları getiren kişilerin tespit edilebileceğini ve gerekli cezai işlemin uygulanabileceğini belirttiler.

SERTASLAN; DOĞAYA ZARAR VERENİN GÖNLÜMÜZDE DE YERİ YOK

İlçemizde bazı bölgelerin gelişi güzel hafriyat alanı haline dönüştüğünü tespit etmiş bulunmaktayız. Gerekli temizlik çalışmalarına başladık. Bulunduğu çevreye saygı duymayanların gönlümüzde de yeri yoktur. Sorumluları bulup gereğini yapacağız.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017