BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SU İNDİRİM ÖNERİSİNİ REDDETTİ

İSTANBUL’DA OLAN SU İNDİRİMİ, BURSA’DA KABUL EDİLMEDİ
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SU İNDİRİM ÖNERİSİNİ REDDETTİ
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis birleşiminde, Bursa genelinde su faturalarında indirim ile alakalı konu görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan CHP’li meclis üyesi Galip Gür ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmaları tartışmaya döndü. İndirim önerisi Büyükşehir Belediye Meclisinde reddedildi.
İSTANBUL’DA AK PARTİ OYLARI İLE KABUL EDİLDİ, BURSA’DA REDDEDİLDİ
İnsanı kullanım hakkı başta olmak üzere, diğer büyükşehirlere uygun indirim yapılması gerektiğini belirten CHP’li meclis üyesi Galip Gür’ün, tablolarla çıkardığı hesaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tepki göstererek, verilerin doğru olmadığını dile getirdi.
İSTANBUL’DA 500 METREKÜP’E KADAR ÜCRETSİZ
İstanbul’da Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinin önergesi ile gündeme gelen su indiriminin %45 oranında gerçekleştirildiğini ifade eden Gür, aynı zamanda insani kullanım hakkı adına İstanbul’da 500 metreküp’e kadar ücretsiz olduğunu, Bursa’da bu ücretin alındığını belirtti. Ayrıca diğer şehirlerdeki 10 ton ve 15 tonluk oranlarla Bursa’daki oranları karşılaştıran Gür, Bursa’nın en pahalı 5’inci Belediye olduğunu dile getirdi.
YALANCI TARTIŞMASI
Konunun son bölümünde, Alinur Aktaş’ın verilerin yanlış olduğunu tekrarlaması üzerine CHP’li meclis üyesi Galip Gür; ‘’Beni kendinizle karıştırmayın, ben yalan yanlış konuşmam’’ sözüne tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, indirim önergesi ile alakalı başka kimseye söz vermedi. İndirim önerisi CHP ve İyi Parti’nin oylarına karşı, Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017