Ak Parti Bursa’da Davut Gürkan Dönemi Başlıyor

Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından AK Parti Bursa’da yeni Başkan adayı belli oldu. Geçtiğimiz hafta 6 ismin İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından başkanlığa bugün Davut Gürkan aday gösterildi.

İL BAŞKANI İLE ANKARA’YA HAREKET ETTİLER

Davut Gürkan, Nazım Maral, Ali Yılmaz, Gökay Bilir, Hasan Çepni ve Mustafa Yavuz Pazar günü İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte Üsküdar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Davut Gürkan, aday olarak açıklandı. İstanbul’dan ayrılan Davut Gürkan ve mevcut İl Başkanı Ayhan Salman, kararın tebliğini almak üzere Ankara’ya Ak Parti Genel Merkezine yola çıktılar.

ÇÖZÜMCÜ BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Davut Gürkan, Ak Parti kadrolarında çeşitli görevler üstlenirken, başkan yardımcılığı döneminde de, çözümcü çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Vatandaş ile bürokrasi arasında önemli bir köprü vazifesi gören Gürkan, farklı kesimlerden de çoğu zaman destek gören isimlerin başında geliyordu.  Kızılay Bursa Şube Başkanlığı döneminde de, Kızılay’ın faaliyetlerini en üst noktaya çıkaran Gürkan, burada da halkı çalışmalarına dahil ederek dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, Gürkan ismini bu nedenlerle öne çıkardığı düşünülüyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017